2014-11-05 14:21:12• hírek • Kocsis Zoltán

Német kultúrest vasárnap délután a Filharmóniában

A Canticum kórus
A Canticum kórus

Az esemény célja a kultúra iránt érdeklődő fiataloknak teret adni - ettingeres és kölcseys diákok is fellépnek.

A Német Demokrata Fórom Szatmárnémeti Szervezete a Johann Ettinger Német Elméleti Líceum, a Sathmarense Kulturális Egyesület és a nagymajtényi Nagyboldogasszony Idősek Klubja támogatásával újabb kulturális eseménnyel színesíti szatmárnémeti művészeti palettáját: első ízben rendezi meg a Német Kultúrestet. A belépés ingyenes, minden érdeklődőt szívesen várnak november 9-én, vasárnap 18.00 órára a Dinu Lipatti Filharmónia előadótermébe.

„Célunk, hogy teret adjunk azoknak a fiataloknak, akik érdeklődnek a német kultúra iránt és akik tehetséget éreznek magukban, hogy ezt be is mutassák", mondta Iohann Hölczli, az NDF szatmárnémeti szervezetének elnöke.

A vasárnap délutáni műsor kínálata igen színes és sokrétű. Fellép a szatmári fórum férfikara, a Johann Ettinger Német Elméleti Líceum Canticum nevet viselő kórusa és a tasnádi Maestoso kórus, a Karoler Trio pedig sváb népdalokat ad elő. Az ettingeres diákok Seltsame Marchenwelt (Különös Mesevilág) címmel színdarabot adnak elő, Christel Ungar Topescu verseit pedig kölcseys diákok szavalják majd. Mindezzel párhuzamosan megtekinthető dr. Klaus Fabritiusnak, a bukaresti NDF elnökének, lelkes amatőr fotósnak a Duna-deltát bemutató fotókiállítása is.

A kulturális műsor végeztével pedig mindenkit szívélyesen megkínálnak egy kis bejglivel és a hűvös novemberi estén mindig jól eső forralt borral.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: