2018-11-07 10:23:26• hírek • Közlemény

Különleges zenei esemény Csomaközön: kórustalálkozót szerveznek a kultúrotthonban

Egy Szent István király ének közös megtanulása, a Csomaközi katolikus templom védőszentjének tiszteletére
Egy Szent István király ének közös megtanulása, a Csomaközi katolikus templom védőszentjének tiszteletére

Közleményt adott ki a Hermann Musik Egyesület a Csomaközi Kórustalálkozóval kapcsolatban. November 24-én kerül rá sor a Csomaközi Kultúrotthonban.

"A Hermann Musik Egyesület fontosnak tartja a zenei nevelést, ezért a fiatalok számára évente megszervezzük a Csomaközi Nyári Zenei Tábort, amely 4 éve működik, s júniusban a 6. sikeres táborunkat tudhatjuk magunk mögött.

 

A Csomaközi Kórustalálkozót másodjára szervezzük meg, amely a Szatmár megyei kórusoknak kíván egy lehetőséget teremteni a szakmai tapasztalatcserére. Egy ilyen találkozó fontos lehet minden kórus számára, mert betekintést nyerhetünk az egyes kórus-műhelyekbe, így új hatások érhetnek, s ez ösztönzőleg hathat mindenkire.

 

A találkozó egy baráti találkozás is, amely lehetőséget teremt kapcsolat kiépítésére és ápolásra, kis ágappéval, koccintással egybekötve. A rendezvény egy figyelem felhívás a fiatalok számára, hogy énekelni, kórusban énekelni jó, a csapatmunka pedig inspiráló tud lenni, amely nem csak a kórusban való éneklés során fejtheti ki hatását. A rendezvényen minden résztvevő kórus 10-15 percben mutathat be egyházi és/vagy világi műveket. A találkozóra egyházi és világi kórusok is jelentkezhetnek.

 

Míg az első korustalalkozónkat Nagykároly környéki kórusoknak hirdettük meg, addig idén Szatmár megyei szintű meghívást intéztünk. Nagyon örülnék, ha a Csomaközi Kórustalálkozó egy biztos műhely-bemutatóvá válna a Szatmár megyei kórusok számára, amelyre lehetőségeink és kapacitásaink szerint 2 évente várnánk a résztvevőket.

 

A kórustalálkozó november 24-én, szombaton, 15 órától veszi kezdetét a Csomaközi Kultúrotthonban."

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: