2019-05-24 19:21:44• hírek • Bede Emőke

Különleges zenei csemegével rajtolt el a XXIII. Szatmárnémeti Városnapok. Képgaléria

Pénteken már jóval a hivatalos megnyitó előtt beindult a városnapi forgatag: kinyitottak a lacikonyhák, az egyéb jellegű étel- és a sörsátrak, de már az kézművesvásárban is rengeteg portékával várták az érdeklődőket. A legtöbben mégis késő délután érkeztek meg a városközpontba, hiszen 19 órától a Dinu Lipatti Állami Filharmónia zenekara töltötte be klasszikus zenével a teret.

A közönség legnagyobb örömére olyan népszerű zeneszerzők darabjai csendültek fel, mint John Williams, Georges Bizet vagy épp Franz von Suppé. A zenekar közel háromnegyed órás produkciója a kicsiket és nagyokat egyaránt elbűvölte, így nem is csoda, hogy a közönség vastapssal jutalmazta az előadást.
 


A komolyzenei dallamok után a város polgármesterét, a megyei és városi elöljárókat, illetve a Szatmár Megyei parlamenti képviselőket és szenátorokat szólították a színpadra. „Nagyon sok szeretettel köszöntök mindenkit a huszonharmadik városnapok megnyitóján, és külön köszöntöm testvérvárosaink küldöttségeit, akikkel évtizedes kapcsolatunk van. Van közös múltunk, de ami még fontosabb, van közös jövőnk is egy olyan Európában, mely erős nemzetekre alapszik. Egy olyan Európát szeretnénk, ahol a családok gyarapodnak, és a helyi közösségek fejlődnek” - mondta el rövid beszédében Kereskényi Gábor, utalva ezzel a vasárnap esedékes EP-választásokra. Beszéde végén a város polgármestere mindenkinek kellemes szórakozást kívánt, majd a színpadot át is adta a soron következő zenekarnak.



Alig néhány pillanat múlva pedig már a húrok közé is csapott az éppen húszéves Bosquito együttes, kiknek dalait talán még azok is ismerik, kik nem ennek a műfajnak a szerelmesei. A banda által keltett energikus atmoszféra teljesen hatalmába kerítette a közönséget, több generáció tombolt együtt a nézőtéren. A bulivonat azonban zakatol tovább, ugyanis péntek este színpadra lép még Goran Bregovic is, majd éjféltől egy igazi DJ-parti veszi kezdetét. Hogy milyen programokra lehet az elkövetkezendő két napban számítani, azt a Szatmár.ro programajánlójában lehet követni.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: