2018-05-07 07:39:29• hírek • Oszkó Viktória

Különleges szimfonikus koncerttel készül a Filharmónia

Május 10-én, csütörtökön este 18.30-tól újabb csodálatos szimfonikus hangversenyre várják az érdeklődőket a Dinu Lipatti Filharmóniába. Ezúttal különleges az alkalom is, hiszen az Európa-nap előtt tisztelegnek a koncerttel.

A karmester ezúttal Andrei Gocan, a szólista pedig hegedűn Vlad Raceu. Műsoron szerepel Antonin Dvorak: d-moll VII. szimfónia op. 70; Serghei Prokofiev: g-moll hegedűverseny no. 2 op. 63


A minden évben megrendezett Európa-nap (május 9.) az európai béke és egység ünnepe. Ezen a napon a történelmi jelentőségű "Schuman-nyilatkozat" évfordulóját ünnepeljük. Robert Schuman francia külügyminiszter 1950. május 9-én Párizsban olyan új politikai és gazdasági együttműködést vázolt fel Európa számára, amely lehetetlenné teszi a háborút a kontinens országai között.


Schuman új európai intézmény felállítását szorgalmazta abból a célból, hogy az összefogja és irányítsa a kontinens országainak szén- és acéltermelését. Az intézményt létrehozó szerződés aláírására egy évvel később került sor. A mai Európai Unió kialakulását a Schuman-javaslattól számítjuk.


Szeretettel várják az érdeklődőket!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: