2013-08-19 11:56:09• hírek • Póti Orsolya

Különleges szabadtéri koncertekkel készül a filharmónia

Ezen a nyárom sem feledkezik meg közönségéről a szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmónia, hiszen két helyszínen is szabadtéri szimfonikus koncerttel várja a zenekedvelőket augusztus 21., illetve 22-én.

A zeneirodalom legszebb alkotásai csendülnek fel augusztus 21-én, szerdán a nagykárolyi Károlyi-kastély kertjében, valamint augusztus 22-én, csütörtökön Szatmárnémetiben, az Október 25. téren. Mindkét rendezvény este 20 órától kezdődik, és rengeteg meglepetéssel várja az érdeklődőket - tudtuk meg Fátyol Rudolftól, a filharmónia vezetőjétől.

Filharmónikusaink immár negyedik éve készülnek ilyen jellegű koncerttel, melynek hangulatát és színvonalát borkóstolás, az est fényei és tűzijáték is emeli. Ezekre az alkalmakra a zenészek a zeneirodalom gyöngyszemeivel, a legközismertebb, sokak számára élvezhető muzsikával készülnek.

"Ami a kastélykertben zajló koncertet illeti, meghittebb, családiasabb hangulatú lesz, a szatmári koncerten pedig reméljük a tavalyinál is többen vesznek részt. A csütörtöki műsorra összesen ezer ülőhellyel készülünk, illetve a szünetben bort szolgálunk fel a közönségnek támogatóink jóvoltából" - mondta el Fátyol.

Ugyanakkor azt is megtudtuk, hogy az idei koncertek keretében Fátyol Lujza, a Düsseldorfi Rajna-menti Német Opera énekesnője is fellép, aki jelenleg itthon tölti szabadságát.

Műsoron Csajkovszki, Donizetti, Strauss, Brahms, Dvorak, Ivanovici, Lehar közismert alkotásai lesznek, de minden bizonnyal ráadás is várható. A szabadtéri koncerteken vezényel Franz Lamprecht, a filharmónia állandó karmestere.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: