2012-04-28 10:29:50• hírek • Póti Orsolya

Különleges koncerttel ünnepelt Cserey Csaba

Közel négy órás koncertre került sor április 27-én, a G. M. Zamfirescu Kulturális Központban. Cserey Csaba zenészbarátaival és persze a közönséggel ünnepelte meg azt, hogy immár negyven évet töltött a zenei pályán.

Számos közismert hazai zenész érkezett a péntek esti koncertre. Mind olyanok, akik egykor, vagy jelenleg is együtt zenélnek Cserey Csabával, a székely születésű, szatmári ütőhangszer-művésszel. Csabcsy huszonhárom évvel ezelőtt érkezett Szatmárnémetibe, csupán azért, hogy körülnézzen. De itt maradt, és ezzel sokban hozzájárult városunk kulturális színvonalának emeléséhez.

Tizenhét évig volt az Északi Színház munkatársa, majd a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ szolgálatába állt, közben várták a hazai és külföldi turnék, de nem feledkezett meg az olyan emberekről sem, akiknek gyógyulást, igazi felszabadulást jelentett a zene. Játszott a pszichiátrián, a börtönben, a down-szindrómás gyerekek és fiatalok körében, és örömmel tanította mindazokat, akik bizalommal fordultak hozzá.

Az április 27-i koncerttel az ütőhangszerművész zenei tevékenységének negyvenedik évfordulóját ünnepelte, úgy, hogy meghívta mindazokat, akikkel együtt zenélt és akiket tanított. Jelen volt a Kriolit együttes, Ferencz Attila, Székely Gabriella, az In Jazz Tenso és a Percussion Band tagja, a Relax zenekar, a 4Ever tagjai, és olyan neves zenészekkel lépett még fel, mint Harry Tavitian, Gherasim Emil és Jean Baciu. Az est műsorvezetői Tóth Klarissz és Ovidiu Matioc voltak, akik az egyes koncertek között néhány szóban felelevenítették  Csabcsy életének legfontosabb állomásait.



A koncerten megjelenő nagy számú közönség a közel négy órás rendezvény alatt Csabcsy fantasztikus világában kalandozhatott, melynek része számtalan zenei műfaj, sok-sok különleges, magával ragadó dallam. Az est folyamán természetesen meglepetésben sem volt hiány. A koncertek végén Szatmárnémeti polgármestere, Ilyés Gyula érdemoklevelet nyújtott át a zenésznek, kifejtvén: mennyire meghatározó az, amit Csabcsy a zenei világban elért az elmúlt negyven során.

Végezetül a zenészek és barátok egy meglepetésdallal, az ABBA "Thank You For The Music" című slágerével köszöntötték az ütőhangszerest.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: