2009-09-20 13:52:12• hírek • MTI

Különleges kezelés

Két halálos áldozatot követelt egy berlini természetgyógyász által alkalmazott különleges kábítószeres kezelés - közölték vasárnap az illetékes rendőri hatóságok.

Négy további páciens állapota válságos, míg további hat - a "kezelés" nyomán ugyancsak kórházba szállított - személy a hírek szerint túl van az életveszélyen.
Az 50 éves természetgyógyászt a rendőrség őrizetbe vette. Kihallgatásakor az orvos elismerte, hogy a Reinickendorf nevű berlini kerületben lévő rendelőjében az alkalmazott különleges pszichoterápiás kezelés során tiltott kábítószereket fecskendezett be pácienseinek. Egy 28 éves férfi szinte azon nyomban, egy 59 éves pedig órákkal később - már a kórházban - életét vesztette. A rendőrséget egyébként a rendkívüli "szeánsz" egyik résztvevője értesítette.
A halálos mérgezés vádjával őrizetbe vett "terapeuta" vallomásában elismerte, hogy a szombat délutáni csoportos foglalkozáson úgynevezett pszicho-kábitószereket és más anyagokat alkalmazott és ezekből fecskendezett be a mit sem sejtő jelenlévőknek. Szavai szerint az injekció formájában adagolt különleges szerekkel - úgymond - egyfajta "tudatbővítést" kívánt elérni. A hatóságok abból indulnak ki, hogy a természetgyógyász a különböző "koktélokkal" nem kívánta megölni gyanútlan áldozatait.
A vizsgálat azonnal megkezdődött arra vonatkozóan, hogy a férfi milyen szereket alkalmazott. Hírek szerint amfetamin, továbbá LSD és heroin egyformán az alkalmazott szerek között volt és azokból az érintettek különböző adagokban, különböző keveréket kaptak.
Berlini ügyészségi források szerint napokat vehet igénybe, míg az illetékes egészségügyi hatóságok kiderítik, hogy pontosan milyen mérgező anyagokat használt a reinickendorfi természetgyógyász. Akinek egyébként a praxisát ecsetelő kaputábláján a többi között az állt: különböző elvonókúrákat, továbbá "mélypszichológiai alapokon nyugvó, egyéni és csoportos terápiát, továbbá spirituális válságokra megoldást" kínál.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: