2017-10-13 12:50:40• hírek • Bede Emőke

Különleges gyűjtemények a Szatmár Megyei Múzeumban

Október 13-án, 14 órakor egy egyedülálló kiállítás nyitotta meg kapuit a Szatmár Megyei Múzeumban, melyen helyi gyűjtők mutatják be kollekcióikat.

A 19–20. századi képeslapok és az autogrammal ellátott könyvek gyűjteménye mellett a közönség találkozhat csengőket, szenteltvíztartókat, zsebnaptárakat felölelő kollekcióval is. A járművek szerelmesei megtekinthetik az játékautókból és kisvonatokból álló összeállítást. Továbbá helyet kapott a tárlatban kétszáz elefántszobor is, valamint egy kiskanalakból álló gyűjtemény, melynek darabjai szerte a nagyvilágból érkeztek a magángyűjtő készletébe. A felsoroltak mellett számos, érdekesebbnél érdekesebb kollekció várja a szatmári közönséget.

A kiállítás egy hónapon keresztül lesz megtekinthető a Szatmár Megyei Múzeumban. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak, illetve arra buzdítják a szatmári gyűjtőket, hogy tárják a nagyközönség elé az otthon megbújó kollekciókat. Ez ügyben további információkkal Busuioc Cristina szolgálhat, akit a 0740 366 778-as telefonszámon lehet elérni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: