2016-05-20 12:24:44• hírek • Szatmár.ro

Mindent a Vojta-módszerről

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Május 28-án a terápiás módszer világszerte elismert szakembere tart előadást a Szent Pál Központban.

Napjainkban a Václav Vojta professzor által kidolgozott és a róla elnevezett módszer alkalmazása a leghatásosabb a központi idegrendszeri sérülést szenvedett személyek rehabilitálásában, legyen szó csecsemőkről, kisgyermekekről vagy felnőttekről. Sőt, számos ortopédiai esetben is ajánlják az orvosok a terápiát.

A Vojta-módszer a csecsemők korai fejlesztésének az egyik kulcsa. Sajátossága, hogy egy fejlődésdiagnosztikai rendszerrel is rendelkezik. Ebbe tartozik a spontán mozgás megfigyelése, a testtartási reakciók, valamint az elemi reflexek vizsgálata. A módszer segítségével már a legkorábbi életszakaszban, akár újszülöttkorban meg lehet állapítani, hogy a csecsemő mozgásos fejlődése eltér-e a normálistól, fennáll-e fejlődési zavarra, fogyatékosságra való veszélyeztetettség,  és ha igen, milyen mértékű, szűkség van-e a kezelésre. A gyógytornásznak segítséget nyújt abban, hogy megállapítsa a terápia fő irányvonalát, kiválassza a megfelelő pozíciókat és a megfelelő zonákat a terápiához, melyek kombinációjából mindenki hatékony egyéni kezelésben részesülhet.

A módszert nagy sikerrel alkalmazzák a Szatmári Egyházmegyei Caritas által működtetett Szent József Rehabilitációs Központban. A Caritas Szervezet, a Romániai Vojta Társaság és a Nemzetközi Vojta Társaság szervezésében május 28-án, szombaton, a Caritas Szent Pál Központjának (Lükő Béla utca 15 szám) előadótermében tart előadást, bemutatva a módszert a németországi Andrea Rose Schall, a Nemzetközi Vojta Társaság alelnöke.

A reggel 10 órakor kezdődő esemény során a szakember beszél majd a módszer felfedezőjéről, a felfedezés történetéről és a módszer alkalmazása során elért eredményekről. 

Az egésznapos, 10 órától 18 óráig tartó eseményre egy belépőjegy 60 lejbe kerül, minden érdeklődőt várnak, szakembereket - orvosokat, gyógytornászokat, egészségügyi dolgozókat - és nem szakembereket egyaránt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: