2019-03-27 11:27:11• hírek • Bede Emőke

Különleges bevetésen a csendőrök: a Free Life Egyesület menhelyén fúrtak-faragtak

Mint azt sokan már tudják, a Free Life Egyesület az Ipari Park területén egy kb. 400 kutya befogadására alkalmas menhelyet üzemeltet önerőből, csupán a lelkes állatbarátok támogatása által. A kutyamenhelyen mindig akad tennivaló, a tavasz beálltával például helyre kellett állítani azokat a házikókat, melyeknek állapota az utóbbi hónapokban igencsak leromlott.

Az egyesület nemrégiben felhívást intézett a lakosság felé, melyben arra kérték a kutyabarátokat, akár önkéntes munkájukkal, akár anyagi támogatás által segítsék a menhelyen zajló felújításokat. A segélykérés pedig úgy tűnik, elért a megfelelő fülekhez, ugyanis a csendőrség egy maroknyi, de annál lelkesebb csapata akcióba lendült. A „bevetés” során több mint 30 eb ólját és kenneljét sikerült kitakarítani és megjavítani – számolt be az eseményről a Szatmár Megyei Csendőr-felügyelőség hivatalos Facebook-oldalán.


Természetesen a munka nem merül ki ennyiben, hiszen megannyi kutya „otthonát” kell még rendbe tenni, s érthető módon az egyesület önkénteseinek egyedül ez igencsak nagy falat. Akinek tehát van néhány órányi szabad ideje, bátran felkeresheti a menhelyet, de a lehetőségekhez mérten adományokkal is lehet őket támogatni. Szívesen fogadnak egy-két zsák kutyatápot vagy néhány kutyakonzervet, de bármi olyannak örülnek, amit fel lehet használni az állatok gondozása során.






 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: