2014-12-24 16:59:58• hírek • Kocsis Zoltán

Különleges betlehemi istálló Sárközújlak központjában

Napjainkban már nem találni magára valamit is adó önkormányzatot, amely karácsony és szilveszter alkalmából ne igyekezne kicsit is ünnepi fénybe öltöztetni a települést. Ennek ellenére vagy talán éppen ezért sokszor felmerül a gondolat, a karácsony szent ünnepe pusztán ilyen üres, de fényes külsőségekben merülne ki? A kérdésre a választ mindenkinek magában kell keresnie, ám az biztos, Sárközújlak egy, a girlandok fényénél jóval meghittebb kültéri elemmel is köszönti idén a karácsonyt: fából kifaragott betlehemi jelenettel.

Az életnagyságú szobrokból álló alkotás Kurtinecz Péter helyi fafaragó keze munkáját és hozzáértését dicséri. A 40 éves férfi hobbiként ismerkedett meg a fafaragás művészetével és már a kezdetektől a méretes alkotásokat helyezte előtérbe, amelyek kialakításában a láncfűrész az első szerszám. Különböző állatok után Péter megformálta már kedvenc együttesét, a Tankcsapdát is - innen pedig már csak egy lépés volt a betlehemi istálló. Amelyből korábban már kettő elkészült.

„Piricsi Artúr polgármester a nyáron szólt, hogy kellene készítsünk egyet Sárközújlak számára is. A faanyagot az önkormányzat biztosította, maga a munka pedig két hónapig tartott", avatott be a kulisszatitkokba Péter. „Ebbe persze szívünket-lelkünket is beletettük, úgy érzem, ez sikerült a legjobban az eddigi három közül", tette hozzá.

Az alkotás, amelyben az embernagyságú József és Szűz Mária, valamint a három napkeleti bölcs, a pásztor, az angyal és a báránykák állják körbe az újszülött kis Jézust, az önkormányzat tulajdonában van. Az elképzelések szerint pedig a következő években bővülni fog.

„Úgy gondolom, Péter alkotása még inkább hozzájárult a karácsonyi hangulat megragadásához. Örömet okoz a sárközieknek és gyakran tapasztaljuk, hogy átutazó autók állnak meg, az emberek megcsodálják a betlehemes jászolt, fényképészkednek előtte", mondja Piricsi Artúr polgármester Sárközújlak legújabb ékkövéről.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: