2014-08-07 09:33:40• hírek • Szatmár.ro

Különleges autók és külföldi versenyzők a hétvégi tereprallyn

A hétvégén megrendezésre kerülő ACAR-GerBog rallyraid-on tereprally verseny számos versenyző érdeklődését felkeltette, rögtön a versenykiírás közzététele után érkeztek a beiratkozási ívek, ezekből válogattunk.

A szervezők legnagyobb örömére és büszkeségére két lengyelországi csapat is megerősítette bejelentkezését a péntektől kezdődő versenyre: az EBC Polska Team Robert Rozek pilótával és Rafael Dabek navigátorral a fedélzeten, a Sukces Rally Team Daniel Nitasik és Michal Pouzety kettőssel fog érkezni Szatmárnémetibe, a szervezők néhány tradicionális üdvözlő falattal várják őket, hogy ne csak a remek terepszakaszokra, hanem vendégszeretetünkre is emlékezzenek és minél kellemesebb élményekkel térjenek majd haza.

Az AROVER csapat sárga autócsodája minden bizonnyal sok tekintetet fog vonzani: a motorháztető alatt ugyanis egy 4000 köbcentis, benzines Range Rover motor dolgozik, az autónak viszont csak a külseje utánozza a sokak által kedvelt román kisterepjárót.

Az Európában egyedülállóan átépített géppel egy tapasztalt páros, a Mihai Leonte - Ovidiu Pascu csapat fog a szatmári dombok között száguldani!

Az AROVER csapat akcióban

A B&D RallyRaid csapat Brassóból érkezik, a tereprallyra felkészített Jeep Cherokee kormányánál a Dan Berger - Marius Dobrișan páros foglal helyet és elárulták, hogy az autó átépítése mögött egy igazán szép, barátságról szóló történet is van: „25 éves barátságunk eredménye ez az autó: együtt jártunk középiskolába és ott fedeztük fel hogy az összekötő kapocs az a motorsport iránti szerelmünk. 2013-ban kovácsolódtunk igazán össze, amikor meg is nyertük a nemzeti bajnokságot. (...) Együtt alakítottuk át a Jeepet, nagyon sokat dolgoztunk rajta és büszkék vagyunk rá, hogy minden átalakítás a saját kezünk munkája"

A verseny brassói résztvevői

Szintén hosszú az elért eredménylistája a Horia Chirigut - Viorel Iordache párosnak, ők egy Suzuki Grand Vitarával állnak a szatmári verseny startjához, fontosabb győzelmeik az utóbbi évekből: 2013-as Romanian Baja vagy az idei Kapnikbányai Rally és Baja Adventures Camp.

Szatmárnémetit a sokszoros nemzeti tereprally-bajnok Ovidiu Domide képviseli egy 4.5 literes, V8-as motorral szereplő Nissan Patrol kormányánál, a Butka Sándor - Csoma István páros Subaru Legacyját pedig egy 3000 köbcentis, 265 lóerős motor hajtja, mindkét autót Szatmárnémetiben építették át Nastor Ioan mester műhelyében. Természetesen a verseny nyitott az amatőr versenyzők, széria terepjárók számára is, a beiratkozás ingyenes, csupán két sisak és a közúton szükséges biztonsági elemek szükségesek, ugyanígy ingyenesen lehet nevezni motor, ATV/quad kategóriákban is.

Péntek: a versenyhétvége egy látványos autókiállítással együtt kerül megrendezésre, ennek keretében a Régi Központ egy részét, a Dacia (egykori Pannónia) szálló és a Római Katolikus Székesegyház közötti rész kerül lezárásra péntek reggel 8 órától vasárnap estig, a forgalom viszont zavartalanul fog zajlani a Stefan cel Mare - Petru Bran - A.I. Cuza utcák irányába. A hétvégi autókiállításon a világ vezető autógyártóinak legújabb modelljeit csodálhatják meg a látogatók.

Pénteken 18 órától kerül sor az ünnepélyes start-ceremóniára a Régi Központban, ahonnan a versenyzők Daróc felé indulnak, a főútról a Szamos felé kanyarodnak, a Nagyerdő körül, illetve a Szamos töltés mellett egy 11 kilométeres, látványos szakaszt kell teljesítsenek. A nézők számára különleges Tereprally-taxi szolgáltatást indítanak be a szervezők!

Szombaton a csapatok kora reggel indulnak a Szér - Chilia falvak környékére helyezett startponthoz, ahonnan 10 órától indulnak, 2 percenként, ebben a zónában 20-25 kilométeres terepszakaszokat fognak teljesíteni, néhányat több alkalommal is. A versenyszakaszok erdei és mezei utakon vezetnek át, ezeket erőteljes versenytempóban teljesítik a többszáz lóerős terepjárók, az összekötő szakaszokon közúti tempóban haladnak. Várható érkezésük a városba 18 óra körül lesz, amely után a díjátadásra és záróünnepségre kerül sor.

A rendezvény Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalának támogatásával kerül megrendezésre, a Szatmár Megyei Tanács, Szatmár Megye Prefektusi Hivatala segítségével. A szervezők együttműködnek a Megyei Rendőrfelügyelőséggel, az Erdészeti Hivatal és a Környezetvédelmi Ügynökség képviselőivel a verseny sikeres lebonyolítása érdekében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: