2012-07-13 15:29:07• hírek • Szatmár.ro

Különleges Sváb Napok Tasnádon

Archív felvétel
Archív felvétel

Kétszeresen is különleges lesz az idei tasnádi Sváb Napok elnevezésű rendezvénysorozat. Az immár a 10. alkalommal megszervezett alkalmat ugyanis a svábság Szatmárba történő betelepítésének 300. évfordulója alkalmából tartják.

Az ünnepségsorozatot idén is a Német Demokrata Fórum tasnádi és Szatmár megyei szervezete, a helyi önkormányzat, valamint a regionális hagyományos kultúra megőrzésével és népszerűsítésével foglalkozó Szatmár megyei központ tartja július 20-22. között.

Jövő pénteken tehát fiatalos lendülettel rajtol az ünnepség az NDF helyi székházában, a 17 órától kezdődő kötetlen beszélgetés témája a sváb fiatalok jelene és jövője. Szombaton 16 órától egy előadással folytatódik a rendezvény, melynek címe Így jöttünk - képek, emlékek a szatmári svábok betelepítésének történetéből. 17.30 órakor kiállítás nyílik Leonte Gabriella, a Szatmárnémeti Aurel Popp Művészeti Líceum tasnádi diákjának munkáiból. Vasárnap, a 15.30 órakor kezdődő városközponti felvonulást követően 16 órakor szabadtéri műsorral folytatódik a rendezvény a Tasnádi Ipari Iskolaközpont udvarán, ahol helyi, környékbeli és magyarországi tánccsoportok is színre lépnek.

A nagyszabású ünnepség vacsorával és sváb bállal zárul az NDF székházban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: