2012-10-30 14:59:27• hírek • Póti Orsolya

Különféle programokkal emlékeztek a reformáció napjára

A hagyományokhoz híven idén is tartalmas emléknapot rendezett a reformáció emléknapja alkalmából a Szatmárnémeti Református Gimnázium. A diákok és tanárok egyaránt különböző programokon - kézműves foglalkozáson, vetélkedőkön, sportrendezvényeken és kiállításokon - vehettek részt.

Október 30-án ünnepi istentisztelettel vette kezdetét az a rendezvénysorozat, amelyet a Református Gimnázium diákjai és tanárai szerveztek a reformáció napja alkalmából. Ez alkalomból Nagy Sándor esperes hirdette az igét. A hagyományos tevékenységek mellett minden évben új programok is várják a diákokat, ilyen volt idén az istentisztelet utáni közös énektanulás és az a színdarab, amelyet a XI. B. osztályos tanulók egy csoportja mutatott be a Láncos templomban.

„Körülbelül öt-hat éve döntöttünk úgy, hogy iskolánkban rendhagyó nappá avatjuk a reformáció emlékünnepét, mert úgy látjuk, hogy ennek értelme és haszna van" - nyilatkozta Szilágyi Éva igazgatónő.

A műsor után a diákok és tanárok átvonultak az iskola épületébe, és ki-ki a maga osztályában vett részt az egyes foglalkozásokon. Az előkészítő és az első osztályos diákok Kálvin-maszkot készítettek és furulya oktatáson vettek részt, az ötödikesek és hatodikosok pedig bibliajelző-, karácsonyi képeslap- és origami készítéssel foglalatoskodtak. A hatodikosok egy kiállítást is berendeztek régi és új bibliákból, énekeskönyvekből, konfirmációt és más egyházi eseményeket megörökítő képekből.

A VII. és VIII. osztályosok számára „József története képekben" címmel rendeztek interaktív vetélkedőt, míg a kilencedikesek az iskolaudvaron és a tornateremben megrendezett csapatépítő vetélkedőkön vettek részt osztályfőnökök, lelkészek és Vlad Olivér tornatanár társaságában.

Amíg a kilencedikesek a tornateremeben töltötték a rendhagyó nap nagy részét, addig a három X. és XI. osztály részt vett a díszteremben megrendezett kreatív vetélkedőn, melynek célja az volt, hogy elmélyítsék iskolatörténeti ismereteiket.

A diákoknak nem csak elméleti tudásukat kellett bebizonyítaniuk, hanem kreativitásukról is meg kellett győzzék a vetélkedő szervezőit. A tanulók kisfilmet készítettek egy 10 esztendővel korábban érettségizett véndiákkal, pillanatképeket mutattak be az iskola mai életéből és részt vettek az „Ismerd meg az iskola falait díszítő képeket" című vetélkedőn, melyet Ilonczai Zsombor iskolalelkész vezetett.

„Az elmúlt év rossz érettségi tapasztalatai miatt a tizenkettedikesek számára egy fórumbeszélgetést szerveztünk, melynek keretében az érettségi tantárgyakat tanító tanárokkal beszélgethettek el a jó és rossz tanulási stratégiákról, illetve kérdéseket tehettek fel az érettségi vizsga kapcsán" - magyarázta az igazgatónő.

12 órától futballmeccs zajlott az V. és VI., illetve a VII. és VIII. osztály csapatai között, 13 órától pedig a IX. és X., illetve XI. és XII. osztály csapatai mérkőztek meg egymással. A diákok a focin kívül asztalitenisz és kosárlabda mérkőzésekbe is bekapcsolódhattak.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: