2013-11-13 16:19:23• hírek • MTI

Különdíjat kap a Széchenyi-vetélkedő legjobbja

November 22-én 16 órakor Széchenyi-vetélkedő lesz a Református Gimnázium dísztermében - még lehet jelentkezni.

A november 22-én, pénteken megrendezendő IV. Széchenyi-vetélkedő legjobban felkészült és teljesítő diákját különdíjban részesítik a szervezők. Ez azt jelenti, hogy az értékes könyvjutalom mellett a többi díjazottnál nagyobb pénzösszeget kap!

Így hát érdemes lesz rákapcsolni a versenyig hátralévő napokban, annál inkább, mert amint már közöltük, a vetélkedő tárgya aránylag könnyű: gróf Széchenyi István gyermek- és ifjúkora! Erről sok minden olvasható nemcsak a megadott bibliográfiában (Csorba László: Széchenyi István, Kunszabó Ferenc És ég az oltár, vagy Gazda István Széchenyi napjai c. könyvében), de Széchenyi műveiben is, mint a Naplója vagy az Önismeret.

Egyébként a teljes Széchenyi- mű könnyen hozzáférhető az interneten. Az érdekelteknek az is könnyítés lehet, hogy a jelenkezés határidejét két nappal meghosszabbították a szervezők, november 20-ig. Változatlanul a korábban megadott címen jelentkezhetnek a középiskolás csapatok: e-mailen a sike.lajos@maszol.ro, vagy telefonon a 0747-226-739 és a 0261-710-143-as számon.

Jelentkezés szempontjából idén a legfürgébb a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum IX. B osztályának csapata volt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: