2020-02-08 08:10:59• hírek • Blikk.hu

Külön orvosi stáb figyel a sztrókja után Sas Józsefre

Orvosi ministáb figyeli a sztrókja után lábadozó Sas József (81) állapotát. A humorista egy éve kapott agyvérzést thaiföldi nyaralása alatt, majd – hosszas kórházi kezelést követően – tavaly júliusban saját felelősségére elhagyta a kórházat.

Azóta otthon gyógyul, felesége, Zsuzsa asszony segítségével. Persze szakemberek is dolgoznak a felépülésén. Hétköznaponként képzett ápoló jár hozzá, emellett hetente megvizsgálja a háziorvosa, valamint kéthetente egy specialista is, aki sztrókon átesett betegek rehabilitációját segíti.
 

– Jóska nagyon „jó beteg”, egy rossz szavam nem lehet rá. Bevesz minden gyógyszert, eleget eszik, és szeretne meggyógyulni. Persze állandóan nézi, vizsgálja őt orvos, hiszen sokféle gyógyszert kap, és a vérnyomásától kezdve sok mindent kell nála figyelni. A másik orvos pedig rehabilitálni próbálja, hogy minél előbb tudjon járni, és legyen elég ereje a visszatéréshez – mondta Zsuzsa asszony, aki mindent megtesz azért, hogy imádott férje egy pillanatra se hagyja el magát.
 

– Nagyon különös ez a betegség. Sokan alig tudnak utána beszélni, Jóska viszont verseket szaval. Sokszor kérem meg őt arra, hogy egy általam kiválasztott költeményt mondjon el, mert ez nagyon jó kis agytorna – tette hozzá.
 

Az utóbbi időben kevés vendéget fogadott a Sas-kabaré atyja, hiszen a vírusok miatt vigyázni kell, nehogy elkapjon valamilyen betegséget a humorista, így születésnapját is csendesen ünnepelte.
 

– Mondtam is neki, jövőre már nagy bulit tartunk, mert addigra minden rendben lesz. Tudom, nehezen viseli a bezártságot, hiszen előtte szinte megállás nélkül ment, rohant valahova, és nagy társasági életet élt, most pedig a nap nagy részében csak engem és az ápolóját, Misit látja. Nem panaszkodni akarok, mert tudom, hogy ennek az időszaknak is vége lesz egyszer – bizakodott Zsuzsa asszony.
 

Mint azt korábban megírtuk, kollégái, barátai mind nagyon drukkolnak Sasnak, s bár a humorista jelenleg még nem tud dolgozni, az egykori társulat több tagja is összeállt, s február 15-én mutatják be Az Ördög Ürgéje című kabarét.
 

– Józsit nem vontuk be a munkába, mert nem akarjuk terhelni, stresszt okozni neki. Ismerem, ha elkezd dolgozni, elkapja a gépszíj, aztán túlterheli magát. Szellemileg friss, de fizikálisan nincs még megfelelő állapotban, jobb, ha pihen. A bemutatóra viszont várjuk – mondta a Blikknek korábban Beregi Péter (74).


További bulvárhírekért keresd fel a Blikk.hu oldalát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: