2014-03-05 09:28:26• hírek • Blikk.hu/Magyar narancs

Kulka János vállalja másságát

A Katona József Színház színésze a Magyar Narancsban vallott melegségéről; mint mondja, emiat­t őt soha semmilyen hátrányos megkülönböztetés nem érte sem szakmailag, sem a magánéletben.

A hetilap Ellen Page amerikai színésznő nemrég, egy emberi jogi konferencián bejelentett leszbikussága kapcsán kérdezett több magyar művészt, szerintük miért vállalja olyan kevés magyar színész a másságát a nyilvánosság előtt, illetve ha megteszi, azzal megnehezíti-e saját helyzetét az országban.

- Én mindig szabadon éltem, soha nem kellett bujkálnom; talán ezért is lep meg nagyon mindig, ha valakinek ez az élete nagy titka, ha valaki azt gondolja, hogy ettől hátrányok érik - mondta a Magyar Narancsban Kulka.

- Talán én voltam szerencsés, hogy csupa olyan társulat tagja voltam, olyan közegekben mozogtam, ahol soha fel sem merült, hogy ettől bárkit hátrány érjen. És a hétköznapokban sem. Jó, azt elég szórakoztatónak találom, hogy ha elkezdem beírni a keresőbe, hogy Kulka János, az első, ami kijön, hogy „Kulka János meleg", a második pedig, hogy „Kulka János zsidó" - ez talán valamit elárul a nethasználók érdeklődési köréről. Amikor elgondolkozom, hogy nekem kötelességem lenne-e hangosabban vagy még szélesebb nyilvánosság előtt deklarálnom a melegségemet, mindig arra jutok, hogy ha megtenném, pont azok miatt tenném meg, akiknek erre nincs lehetőségük, és akik emiatt talán könnyebben odaállnának a szüleik elé, és azt mondanák, látod, a Mágenheim Ádám is...

Kulka János - akit tegnap telefonon próbált elérni a Blikk újságírója, de udvariasan közölte, hogy nem szeretne többet hozzátenni a témához - nemi identitásáról évek óta folyt a találgatás, erre is utalhat a színész megjegyzése, miszerint az internetes keresőben gyakran merül fel a neve a „meleg" szóval együtt. A Nemzetiből Alföldi Róbert távozása után a Katonába átszerződött színész több szervezet mellett is kiáll, az Autisták Országos Szövetségének nagykövete, részt vett a MILLA (Egymillióan a magyar sajtószabadságért) több rendezvényén, és a tavalyi Budapest Pride-on, a melegbüszkeséget hirdető felvonuláson is.

A cikk itt nem ért véget, olvassa tovább a Blikk.hu-n!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: