2018-08-09 05:27:37• hírek • Blikk.hu

Kulka János magát okolja agyvérzése miatt

Kulka János először beszélt élő adásban a sztrók utáni életéről. A színész 2016-os agyvérzése óta kerülte a nyilvánosságot, most viszont nyíltan mesélt állapotáról, amikor az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége volt. Kulka elmondta azt is, hogyan telik egy napja.

 Jól vagyok. Beteg vagyok. Fekszem az ágyban. Vagy sétálgatunk a kutyámmal, zenét hallgatok – mesélte a színész a műsorban. Varga Sarolta, Kulka logopédusa elmondta, hogy a hétköznapjainak részévé vált a szerdánkénti találkozás és a csütörtöki zeneterápia is.
 

– Minden szerdán délben megyek, de meleg van nagyon. A sztrókosok megérzik nagyon – tette hozzá Kulka, aki betegsége miatt néha nehezen találta a szavakat, hogy megfelelően kifejezze magát.
 

A színművész arról is beszélt, hogy korábbi dolgaiért szégyelli magát, utalt arra, hogy egyfajta büntetésként élte meg állapotát.

 Egyfolytában gondolkodom, hogy miért volt, miért lett ez? Idegen vagyok, olyan fura az egész (...) Szégyellem magam! Gőgös (...) voltam, nagyon. Abbahagytam, már két éve. Megvilágosodtam – mesélte életének e jelentős változásáról a színész. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas művész azt is elmondta, hogy a beszédképtelenséget egyfajta börtönnek éli meg, ugyanis nem tudja közreadni gondolatait, nem tudja elmondani, mi jár a fejében.
 

Makai Gábor klinikai szakpszichológus és pszichoterapeuta álláspontja szerint hosszú út áll még Kulka János előtt, hiszen teljesen újra kell terveznie az életét.

– A sztrók minden ember személyiségét alapjaiban rengeti meg. Maga a felépülés és a gyógyulás egy megfoghatatlan végcél, hiszen egy roppant hosszú folyamat. Érzelmi hullámvasút, hol jobban van a beteg, hol rosszabbul. Újjá kell tudni születni. Ez különösen nehéz, ha olyan funkciót érint a betegség, ami a megélhetésre is hatással van – fejtette ki Makai, majd hozzátette, nagyon gyakori, hogy a sztrók után a beteg saját magát okolja állapotáért. – A trauma után kellenek a kapaszkodók, ezt nehezíti az, ha valaki saját magára vezeti vissza a betegséget, ez az önmarcangoló működésmód lassíthatja a páciens felépülését – tette hozzá a szakértő.


További bulvárhírekért keresd fel a Blikk.hu oldalát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: