2011-08-25 14:26:52• hírek • Nagykároly.ro

Tasnádi Gasztronómiai Fesztivál

Bográcsgulyás, babgulyás, pacalpörkölt és egyéb finomságokat készítnek majd szombaton Tasnádon. A helyi RMDSZ az önkormányzat támogatásával idén is megszervezte ugyanis a Tasnádi Gasztronómiai Fesztivált.

A Ruff Zoltán és Bendel József főszervezők által védnökölt tudáspróbára 20 csapat nevezett be, és a legkülönfélébb ételek rotyognak majd a szabadtüzek fölé felállított bográcsokban. Az igencsak látványosnak (és ízletesnek) ígérkező eseményre augusztus 27-én, szombaton kerül sor, méghozzá a tasnádi üdülőövezetben.

A csapatok reggel 9-kor raknak tüzet. A látogatók minden csapat ételéből kóstolhatnak, és akinek az ételek megnyerik a tetszését, az a kihelyezett urnába dobhatja be az adományát. Az így összegyúlt támogatást a szervezők a helyi Caritas által működtetett idősek napközi otthonának ajándékozzák, illetve támogatni szeretnék a tasnádi református egyházközség gyülekezeti házának felújítását.

A szombati jótékony célú seregszemlére nem csak tasnádiak neveztek be, hanem a környékbeli települések helyhatóságai és lakói is főzőcsapatokba szerveződtek. A határ másik oldaláról is várnak csapatokat, így Tasnád testvértelepüléséről, a magyarországi Nagykállóról is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: