2019-09-08 10:16:54• hírek • Bede Emőke

Kulináris különlegességek az első Fish Festen

Szombaton első ízben került megrendezésre Vetés településen a Fish Fest, melynek különlegessége – ahogyan a neve is utal rá –, hogy az egész napos rendezvény központi témája a hal volt. Ennek jegyében a szervezők főző- és horgászversennyel is készültek a koncertek és előadások mellett.

Az érdeklődők már jóval a hivatalos megnyitó előtt gyülekezni kezdtek a helyi focipályán, ahol már javában rotyogtak és sültek a különféle halas fogások. Az első Fish Fest gasztrocsatáinak ítésze nem volt más, mint a halételek egyik ismert és elismert szakembere, Marian Cuzdrioreanu. A Don Marianoként is ismert mesterszakács elmondta, a zsűrizés során három fő szempontot tartott szem előtt: elsőként azt, hogy mennyire ismeri a versenyző a felhasznált hal jellegzetességeit, de az is sokat nyom a latba, hogy milyen technikákat alkalmaz az ételek elkészítése során, végezetül pedig, hogy mennyire kívánatos a szemnek is a feltálalt fogás.


Azok a kilátogatók pedig, akik két kóstoló között más jellegű programokra is vágytak, könnyűszerrel megtalálhatták a nekik való foglalkozást: a kicsiknek interaktív bábjátékkal, a felnőtteknek szabadtéri színházi előadással és koncertekkel készültek a szervezők. Látva az idei év sikerét, szinte biztosak lehetünk benne, hogy a Fish Festből hagyomány lesz, és jövő évben újra a halé lesz a főszerep Vetésen.










 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: