2014-05-04 11:08:57• hírek • Kocsis Zoltán

Külföldre menekült a Batizi úti lövöldöző

Külföldre menekült a szombat hajnalban Szatmárnémetiben, a Batizi úton történt lövöldözés első számú gyanúsítottja, az azt lehetővé tevő barátját pedig őrizetbe vették, derül ki a Szatmár Megyei Rendőrség tájékoztatásából. A kihallgatásokat követően a hatóságnak sikerült részletesebben rekonstruálni a szombat hajnalban történteket is.

Ezek szerint a három férfi, a 34 éves Florin L., a 21 éves Gheorghe. S., valamint a 17 éves B. Angelo együtt italozott egy szatmárnémeti szórakozóhelyen. Florin L. jól ismerte Gheorghe S.-t, míg B. Angelóval akkor este ismerkedett meg. Hajnalban mindhárman együtt indultak hazafelé. A Batizi úthoz érve azonban Florin L. előrántott egy lőfegyvert és azzal fenyegetőzve arra kényszerítette a taxist, hogy kiszálljon az autóból és hagyja azt nekik.

Társuk erőszakos viselkedése megrémítette a másik két fiatalt, amiből vita támadt. Florin L. ekkor többször rálőtt Gheorghe S.-re, akit aztán kidobott az autóból. Mivel a megijedt B. Angelo is elhagyta a Mercedest, Florin L. egyedül hajtott Kakszentmártonig, ahol aztán meggyújtotta a járművet.

Ezt követően a 34 éves férfi felvette a kapcsolatot barátjával, Mihai F.-el, akinek segítségével gyorsan elhagyta az országot. Szombat délután a rendőrség 24 órára őrizetbe vette a 32 éves férfit, aki ellen bűnpártolás vádjával indítanak eljárást.

Sajtóértesülések szerint Florin L. nem ismeretlen a szatmári rendőrök körében: korábban többször is elítélték rablás és egyéb erőszakos cselekedetek miatt. A hírek szerint nemrég tért vissza Olaszországból és ott szerezte be a szombat hajnalban használt lőfegyvert is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: