2015-03-16 16:02:25• hírek • Szatmár.ro

Külföldön és itthon is tarolnak a Nachbil-borok

Imádták a Nachbil borokat a VinCén, a krasznabélteki borversenyen 16 aranyból 5-öt kapott meg a pincészet.

Nagyon jól alakul a tavasz a krasznabélteki Nachbil pincészet számára, ugyanis sikert sikerre halmoz a remek boraival.
Március 6-8 között a borászat a budapesti VinCe nevű rendezvényen, Közép-Európa legnagyobb presztízsű borkiállításán vett részt. Ide a régió legjobb borait hívják meg, a legjobb borászati szakemberek tartanak előadásokat, tehát már a meghívás önmagában is hatalmas elismerésnek számít. A Nachbilt pedig immár negyedik éve hívják az eseményre, a krasznabélteki pincészet pedig most is örömmel fogadta a felkérést.

"Örömmel tapasztaltuk, hogy a borainkat ma már nem kóstolgatni jönnek a résztvevők. Ismernek már minket, akik a standunkhoz jönnek, tudják, hogy mit akarnak inni. Az idei közönség körében hatalmas sikert aratott a 2012-es Rajnai Rizlingünk és a 2012-es Syrah borunk" - meséli Serli Csilla, a pincészet munkatársa.

Aranyeső Krasznabélteken

Az elmúlt hétvégén Krasznabélteken szerveztek borversenyt és mint helyi borászat, a Nachbil is benevezte néhány borát. Idén összesen 59 minta vett részt a versenyen és egyet sem zártak ki - a jó borok közül kellett kiválasztani a legjobbakat. Érezhetően javult a fehérborok minősége - vélte a szakértőkből álló zsűri.

A versenyen egyébként 16 minta kapott aranyérmet, ezek közül pedig ötöt a Nachbil pincészet termékei. Aranyérmes lett a 2013-as Fekete Leányka, a 2014-es Syrah, a 2012-es Cuvée Selection, a 2014-es Rozé és a 2014-es Zöld Szilváni.

A Fekete Leányka lett egyébként a borverseny legtöbb pontot begyűjtő bora is. "Ez a Nachbil pincészet egyik új vörösbora. 2011-ben telepítettük ezt a fajta szőlőt, ez pedig az első termésből készült bor. Már amikor megalkottuk, éreztük, hogy ez egy gyönyörű, hihetetlen íz és illatvilágú ital lesz" - mondta Serli Csilla.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: