2015-07-09 16:54:50• hírek • Kocsis Zoltán

Külföldön akarsz dolgozni?

Az EURES (Európai Foglalkoztatási Mobilitás Portálja) honlap az az internetes felület, ahol az Európai Unió valamennyi tagországának betöltetlen munkahelyeit megtalálod. Az Európai Bizottság jóvoltából nyolc ország munkaerő-foglalkoztatási közhivatala elindította a „Yours First EURES Job", azaz „A te első EURES-munkád" elnevezésű programot, amely elsősorban a 18-35 év közötti korosztály munkahelykeresését igyekszik támogatni. Mindehhez pedig a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökségnél is segítséget kaphatsz!

Svédország kezdeményezésére ugyanis Dánia, Finnország, Szlovénia, Írország, Portugália és Azori-szigeteg közhivatalai mellett a Román Országos Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség is tagja a projektnek. Melynek célja a fiatalok szakmai mobilitásának, munkahelykereső kísérleteinek támogatása.

Az EURES az uniós tagországok felelős közhivatalainak közreműködésével tartalmazza az összes olyan munkalehetőséget, amelyet külföldiek is betölthetnek. A honlapon az uniós tagországok mellett Norvégia és Izland szabad munkahelyei között is lehet szemezgetni. Ráadásul az EURES nem csak közvetít és tanácsot ad, de a toborzásban is segít. Ezen keresztül jutottak például stuttgarti munkához a romániai postások.

Aki tehát külföldön, az Európai Uniós valamely tagországában keres munkalehetőséget, az keresse fel a Szatmár Megyei Munkaerőelosztási Ügynökség Ion Ghica 36. szám alatti székhelyét és ott forduljon az EURES-tanácsadóhoz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: