2008-11-19 21:05:01• hírek • Csenteri Judit

Külföldi vendégmunkások

Amennyiben összesítést készítünk az Európai Unió azon állampolgárairól, akik külföldön vállalnak munkát, némely esetekben meglepetésekkel találkozhatunk.

Az Unió más tagállamaiban élő vendégmunkások legnagyobb részét a lengyelek teszik ki (25%). A románok valamivel kisebb arányban vannak jelen külföldön (19%), a bolgárok esetében pedig még ennél is kisebb százalékkal találkozhatunk. A külföldön munkát vállaló személyek mindössze 4 százaléka bolgár – tudhatjuk meg a capital.ro portál tájékoztatásából.

A összesítést abból az okból kifolyólag készítették el, hogy felmérjék milyen a munkaerő áramlása az Unióhoz legutoljára csatlakozott országok esetében.

Jelenleg 15 európai államnak vannak korlátozásai a román és bolgár vendégmunkásokra vonatkozóan. Ezen országok Kormányai december 21-ig kell döntsenek arról, hogy eltörlik-e a korlátozásokat, vagy pedig meghosszabbítják azokat, maximálisan még 3 évre szólóan. Biztos álláspontjai egyenlőre csak Hollandiának és Írországnak vannak, akik egyenlőre nem törlik el a román és bolgár vendégmunkásokra vonatkozó korlátozásokat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: