2010-05-05 15:51:13• hírek • Szatmar.ro

Újabb napközit újítottak fel

Szerda reggel 10-órakor adták át hivatalosan a Május 14. negyedi frissen felújított napközi épületét. Az átadáson jelen volt a város alpolgármestere Kereskényi Gábor, valamint Kónya László, Szatmár Megye főtanfelügyelő helyettese is.

A megnyitón a napközi igazgatónője Cupsa Maria elismerő szavakkal szólt a polgármesteri hivatalról, amiért ennek sikerült előteremtenie a munkálatokhoz szükséges összeget. Hangsúlyozta, igen fontos, hogy a gyermekek megfelelő körülmények között járhassanak óvodába, hiszen ez az intézmény az alapköve annak az útnak, amely a tanulás felé vezet.
Az igazgatónő nyitó szavai után Mircea Ciuban, a Szülői Bizottság nevében köszönte meg a városvezetésnek és a munkálatokat végző Viitorul Kft. jelenlévő képviselőinek az európai szintű napközi létrehozását.

Mint megtudtuk, az óvodába 160 gyermek jár, akiknek szülei az új körülményeknek köszönhetően már nyugodt szívvel hozzák kicsinyeiket az intézménybe. Az óvoda felújításába a tavalyi év májusában kezdtek bele, tudtuk meg az alpolgármestertől, a munkálatok pedig 710 ezer lejre rúgtak. Közel egy év alatt az épület teljes installációját sikerült felújítaniuk. Új víz-, fűtés, valamint csatornázási rendszerrel látták el a napközit. Az épületen külső, valamint belső javításokat is végeztek, ugyanakkor hőszigetelték a teljes épületet annak érdekében, hogy a legjobb színvonalúak közé sorolhassák ezt az intézményt is.

Amint azt Kereskényi a Szatmár.ro-nak elmondta, lehet vannak bizonyos területek, ahol hiányosnak bizonyul Szatmárnémeti, azonban a tanintézményei, óvodái, iskolái európai színvonalúak, amelyeket a város saját költségvetésből tart fenn. A megnyitó után a gyermekek rövid előadással kedveskedtek a meghívottaknak. Az Óz a nagy varázsló adaptációját tekinthették meg a résztvevők, ezután pedig néptánccal búcsúztak a kicsik a felnőttektől.


Előadással köszönték meg a kicsik az épület felújítását
Színdarabbal köszönték meg a kicsik az épület felújítását



Az új épületben jobban esik a játszás is
Az új épületben jobban esik a játszás is


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: