2010-10-21 12:06:24• hírek • Szatmar.ro

Külföldi oktatók Szatmáron

A spanyol, bolgár, olasz és izlandi küldöttek több napközit, illetve általános iskolát is felkerestek a tapasztalatcsere érdekében.

A 15 fős vendégsereg előzőleg Bukarestben keresett fel ottani intézményeket, Szatmárnémetibe érve azonban úgy tűnt számukra, mintha két különböző országban jártak volna, tudtuk meg Supuran Gabriela projektvezetőtől, a szatmárnémeti 9-es számú Napközi munkatársától.

„Vendégeink nagyon meglepődtek a két város különbségein, Szatmárnémeti tisztaságán, illetve a helyi lakosok szívélyes fogadtatásán és a bukaresti benyomások után viccelődve kifejtették, a mi városunk inkább megérdemelné a fővárosi címet" - mondta Supuran.

A kedden érkezett vendégek az oktatási rendszert elemezve elismerően beszéltek a tanítókról, tanárokról, akik a rossz anyagi helyzetük ellenére is igyekeznek maximálisan teljesíteni.

Nem csupán az oktatás terén érdeklődtek azonban a külföldiek, felkeresték ugyan is Szatmárnémeti több látványosságát is. Megtekintették a Tűzoltótornyot, a színházat, a filharmóniát, különböző templomokat, illetve a Megyei Múzeumot.

Népművészeti előadásokon vettek részt, illetve betekintést nyerhettek az oktatás hazai mikéntjébe az óvodától a nyolcadik osztályig.

Csütörtökön a Polgármesteri Hivatalba látogattak, többek között az épület képzőművészeti galériájában is tiszteletüket tették, innen az erdődi várhoz, illetve a bélteki borpincéknél tettek látogatást.


A polgármesteri hivatal galériáját is megtekintették a vendégek
A polgármesteri hivatal galériáját is megtekintették a vendégek


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: