2012-11-30 10:31:39• hírek • Kocsis Zoltán

Külföldi munkát ígértek nekik, de csak Szatmárig jutottak

Csalás miatt indított büntetőjogi eljárást a Szatmár Megyei Rendőrség ismeretlen személyek ellen csütörtökön. Az illető személyek külfödi munkaajánlatokkal kecsegtettek munkavállalókat, felvették az utazási költséget és aztán nem jelentkeztek.

Ismeretlen személyek újsághirdetések útján külföldi munkalehetőségeket ígértek Hargita és Iasi megyei helyi napilapokban. Összesen 41 személyt sikerült meggyőzniük, azt állítván, hogy egy brassói cég képviselői. A dolgozni vágyók első feladata az volt, hogy kifizessenek fejenként 500 lejnyi utazási költséget. A csalók elmondása szerint ugyanis Szatmárnémetiből kellett volna indulnia a busznak a külföldi kenyérkereset felé.

A 41 személy csütörtök délután meg is érkezett Szatmárnémetibe, itt azonban senki sem várta őket. Gyanút fogva az átvert emberek feljelentést tettek a Szatmár Megyei Rendőrségnél. A hatóság első vizsgálatai során kiderítette, hogy az állítólagos brassói cég nem létezik. A nyomozás tovább folytatódik.

A rendőrség felhívja mindenki figyelmét, hogy hasonló esetben győződjenek meg arról, hogy a tejjel- mézzel folyó Kánaánt ígérő cégek dokumentumai valódiak-e, a vállalat legális keretek között működik-e.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: