2006-01-31 12:41:40• hírek • Szatmar.ro

Külföldi modell

Új technológiák a távközlési és információs technológiai minisztériumban.

Nagy Zsolt távközlési és információs technológiai miniszter 2006. január 30. és február 1. között a Microsoft Corporated által szervezett "Government Leaders Forum" című konferencián vesz részt Lisszabonban, melynek fővédnöke Jose Socrates, a Portugál Köztársaság miniszterelnöke.

Az immár 9.-ik alkalommal megszervezett fórum lehetőséget nyújt a kormányzás, a gazdasági fejlesztés, az oktatás és az egészségügy területén tapasztalt legjobb megoldások, illetve az új technológiák bemutatására.

Siim Kallas, adminisztrációért, ellenőrzésért és a csalás elleni küzdelemért felelős európai biztos meghívására, a román delegáció tagjai áttekintették a kormányzati munka átláthatóságának elérése érdekében alkalmazott információs technológiákat. Ugyanakkor bemutatták az európai pénzalapok felhasználásának átláthatóságát célzó kezdeményezéseket, illetve a közeljövőben megalakuló “paperless” programot, amely az “e-commission” nevet fogja viselni. Nagy Zsolt miniszter bemutatta a döntéshozatali eljárás átláthatóságában Románia által elért sikereket, valamint a költségvetés végrehajtásának áttekinthetőségét szolgáló portált. Nagy Zsolt érdeklődését fejezte ki az e-commission rendszer iránt. Ennek modelljére egy hasonló romániai projektet lehetne kidolgozni, amely segítséget nyújtana a kormányülések előkészítésében.

A portugál fővárosban rendezett konferencián Észtország, Lettország, Görögország valamint Szerbia és Montenegró képviselői is jelen voltak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: