2010-12-08 14:21:21• hírek • Szatmár.ro

Külföldi ajándékok

Karácsony közeledtével talán a gyermekek azok, akik a leglelkesebbek, talán ők várják leginkább az Ünnepet és persze azt a pillanatot, mikor kibonthatják a várva várt ajándékokat. Ehhez a pillanathoz kell az ajándékozó és a megajándékozott.

Mindig akadnak intézmények, szervezetek, melyek ajándékoznak, mégis maradnak olyan helyek, a megye legtávolabbi pontjai, ahova nehezebben jutnak el a segítő angyalok. Nekik segítenek  azok a nagylelkű németországi gyerekek, akik  2004 óta minden évben megörvendeztetik velük egykorú Szatmár megyében élő társaikat.

Az idén a bajorországi Eichendorf és Reischach községekből készítettek és küldtek gyönyörű karácsonyi ajándékcsomagokat. A Hans Lindner Alapítvány arra vállalkozott, hogy megszervezi az ajándékok elszállítását Németországból, felkutatja és elviszi a csomagokat olyan településekre, ahova ritkán vagy egyáltalán nem látogatnak el mások.

Ebben az évben 400 db, 6-10 éves gyerekek által készített ajándékcsomag jutott el  Korond, Bogdánd, Szér és Bábca falvak iskoláiba, óvodáiba. Az ajándékok nagy meglepetést szereztek a gyerekeknek, akik ujjongtak a színes csomagok láttán és alig várták, hogy felbonthassák őket. Örömteli arccal mesélték egymásnak, kinek milyen meglepetés került elő ajándékdobozából, ki kapott fényképet és lakcímet és erősen ígérték, hogy viszonzásul üdvözlettel kedveskednek az adományozóknak.

Az akcióban résztvevők emélik, hogy az ajándékokkal együtt átadott szeretet által sikerült felidézni a Karácsony bensőséges hangulatát, illetve reményt és örömöt vinni a távoli falvakba.


Négyszáz gyerekhez jutott el ajándék


Négyszáz gyerekhez jutott el ajándék
Négyszáz gyerekhez jutott el ajándék


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: