2017-11-08 10:38:20• hírek • Szatmár.ro

Küldetéstudatra buzdító reformáció 500 Apában

Az Apai Református Egyházközségben is megünnepelték gyülekezeti szinten a reformáció ötszázadik évfordulóját. Király Lajos esperes hirdetett Igét, hangzott előadás, kórusszolgálat és reformációkorabeli zene.

Vasárnap délután Király Lajos a Szatmári Református Egyházmegye esperese a János evangéliuma 4. részének 25. ás 26. verse alapján hirdette az Igét: „Azt mondta neki az asszony: Tudom, hogy Messiás jön, akit Krisztusnak neveznek, és amikor ő eljön, mindent megjelent nekünk. Jézus azt válaszolta: Én vagyok az, aki veled beszélek.” A reformáció beszélgetés Krisztussal, amit ma is átélhetünk. A vele való közösségben nemcsak elhívástudatunk, hanem küldetéstudatunk is lesz, mert Jézus nem leláncolja, hanem felszabadítja a szolgálatra mindazokat, akik hozzá csatlakoznak, követői lesznek.

Kiss Szabolcs házigazda lelkész és Vaida Levente egyházközségi gondnok is köszöntötte az ünneplő sereget. Tolnai Zelma vezényletével kórusművek is elhangzottak, Kánya Réka pedig népdalzsoltárokkal gyönyörködtetett. Huszár László Zsolt református lelkész Szinervaraljaiak a reformáció szolgálatában címmel, Ilyés Sándor evangélikus lelkipásztor pedig Luther Mártonról tartott előadást.

Végezetül a Carmina Renascentia régi-zene együttes koncertje hozta közelebb a 16. század zenei világát, hálára ösztönözve a gyülekezetet az elmúlt 500 évért.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: