2016-11-02 00:56:28• hírek • Hirado.hu/Kocsis Zoltán

Visszavágott a City a Barcelonának

A Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulója után négy csapat, az A és a D csoport esélyesei - az Arsenal, a Paris St. Germain, a Bayern München és az Atletico Madrid - máris bebiztosította továbbjutását. Az est rangadóját Manchesterben rendezték, ahol a City először győzte le a Barcelonát.

A Manchester City egyből letámadta ellenfelét, és a 12. percben kis híján megszerezte a vezetést, de Kassai Viktor játékvezető nem adott meg egy jogos tizenegyest az angol csapatnak. Samuel Umtiti a tizenhatosan belül rálépett Raheem Sterling lábára, a magyar bíró azonban nem látott szabálytalanságot. Kassai hibáját azzal tetézte, hogy Sterlingnek műesésért sárga lapot adott. A 21. percben a katalánok egy kontratámadásból megszerezték a vezetést: Neymar átadásából Lionel Messi rúgott gólt. A 39. percben Ilkay Gündogan találatával egyenlített a City, majd a második félidő elején, az 51. percben már előnybe is került, miután Kevin De Bruyne egy szabadrúgásból bevette Marc Andre ter Stegen kapuját.

A 65. percben egyenlíthetett volna a katalán csapat, Suárez  a jobb szélről középre adott, André Gomes azonban a felső kapufát találta telibe. A manchesteri együttes viszont újabb találatot ért el, a 74. percben ismét Gündogan volt eredményes, szép támadás végén közelről helyezett a hálóba.

A C jelű négyes másik meccsén Mönchengladbachban a Borussia ziccerére a Celtic Scott Sinclair kapufájával válaszolt. A hazai fölény aztán a 32. percben érett góllá, amikor Lars Stindl futtából, kapásból lőtt a hálóba mintegy 10 méterről. A szünet után ziccert ziccer után hagytak ki a németek - André Hahn még a kapufák terén is egyenlített -, amit a 75. percben bánhattak. Julian Korb rántotta le Moussa Dembélét, a sértett pedig büntetőből kiegyenlített. A szabálytalankodó védő ráadásul pirosat is kapott, az emberelőnybe kerülő skótoknak pedig megvoltak a helyzeteik a győzelem megszerzésére is, így végül a szinte végig fölényben játszó Gladbach örülhetett a döntetlennek.

Az A csoportban eldőltek a fontos dolgok, a IV. fordulót követően az Arsenal és a Paris St.Germain bebiztosította továbbjutását. De egyikőjüknek sem ment simán. Az Arsenal Szófiában csak akkor ébredt fel, amikor a bolgár bajnoki címvédő Ludogorec Razgrad a 15. percben már két góllal vezetett. A főszereplő a brazil Jonathan Cafu volt, aki előbb egy jobboldali szabadrúgás után talált be, majd szintén jobboldalról passzolt Claudiu Keserü elé, a nagyváradi csatárnak pedig már nem volt nehéz dolga. Az angolok azonban nem roggyantak meg, Granit Xhaka lövésével és Olivier Giroud fejesével még a szünetig kiegyenlítettek. A második félidő két hazai helyzettel kezdődött, de Wanderson mindkétszer rontott. Nem úgy Mesüt Özil. A világbajnok német középpályás, aki a két csapat két héttel ezelőtti meccsén mesterhármassal járult hozzá a londoniak 6-0-ás győzelméhez, ezúttal kiosztott egy laza esernyőt a kapusnak, elfektetett két védőt, majd megszerezte az Arsenal győzelmet és továbbjutást érő gólját.

A hazaiaknál Cosmin Moti végig ott volt a védelem tengelyében, míg Claudiu Keserüt a 80. percben cserélték le.

A csoport másik meccsén a Paris St.Germain járt végig közelebb a gólhoz Bázelben, mégis jókora szerencsével talált csak be a 43. percben, amikor Thomas Meunier távoli bombája megpattant Blaise Matuidi lábán és onnan került a kapuba. A szünet után is a franciák voltak a veszélyesebbek, a szurkolók pedig két emlékezetes, káprázatos gólnak tapsolhattak. A 76. percben Luca Zuffi használta ki, hogy Alphonse Areola kicsit kint állt kapujából és mintegy 35-40 méterről, a jobboldali oldalvonal közeléből a hálóba emelt és kiegyenlített. Ezzel azonban nem volt vége, a 89. percben Meunier 18 méterről, kapásból, külsővel lőtte ki a hosszú felső sarkot.

A B csoportban Isztambulban a Napoli kezdett aktívabban, két olasz lehetőség után azonban a törököket csak a kapufa akadályozta meg a gólszerzésben a kanadai Atiba Hutchinson akcióját követően. A szünet után szintén az olaszok voltak aktívabbak és veszélyesebbek, a 78. percben azonban Nikola Makszimovics kezéhez ért a labda saját tizenhatosán belül, Ricardo Quaresma pedig magabiztosan értékesítette a büntetőt. Négy percig vezettek a törökök, amikor is Marek Hamsik szépségdíjas tekeréssel kiegyenlített. Mi több, ezek után még megvolt az esély a győzelemre is, ám akárcsak két héttel ezelőtt, a Napoli ezúttal sem jeleskedett a helyzetek kihasználásában.

Fontos szerepet játszottak a büntetők a kvartett másik meccsén Lisszabonban is, ahol a Benfica hiába játszott fölényben a Dinamo Kijev ellen, az első félidő ráadásában mégis egy büntetőhöz és Eduardo Salvio pontos végrehajtásához volt szükség ahhoz, hogy megszerezzék a vezetést. A szünet után hazai lehetőségek követték egymást, olyannyira, hogy Goncalo Guedes bődületes bombája után a labda kétszer is elérte a kapufát: előbb a felső lécen csattant, majd az „égből" aláhulló labdát a szerencsétlenkedő Artur Rudko nem tudta megfogni, így az a kapufára pattant. A semmiből aztán (jogos) büntetőt kaptak az ukránok is, ám az egykori Beszterce-csatár Junior Moraes tizenegyesét Ederson Moraes védeni tudta, így jóvátette előbbi hibáját és megőrizte a Benfica győzelmét.

A D jelű kvartettben Eindhovenben minden kétséget kizáróan Robert Lewandowski volt a meccs főszereplője. Amellett, hogy a lengyel szerezte a Bayern München mindkét gólját, további három alkalommal találta el a kapufát. De kezdjük az elején. Az első félidőben a lengyelt kétszer akadályozta meg a gólszerzésben a kapufa - a két lehetőség között pedig a PSV megszerezte a vezetést. Santiago Arias lesgóljával. Mint később kiderült, ez volt a hollandok egyetlen komoly gólszerzési lehetősége a meccsen. A bajorok azonban még a szünet előtt kiegyenlítettek, a 34. percben Andres Guadrado kezezett a saját tizenhatosán belül, Lewandowski pedig büntetett. A szünet után folytatódtak a Bayern-rohamok, adott pillanatban Alberto Moreno mellel mentett a gólvonalról - térdmagasságban. A 73. percben aztán David Alaba passza után Lewandowski megszerezte a győztes gólt a Bayernnek, majd a hajrában harmadszor is eltalálta a kapufát.

A kvartett másik meccsén Madridban a 28. percben érett góllá az Atletico fölénye a Rosztov ellen, ekkor Antoine Griezmann szerzett látványos mozdulattal gólt. Az oroszok, akiknél Andrei Prepelita a szünetben állt be, azonban két perccel később az iráni Szardar Azmun révén kiegyenlítettek. Hiába játszott nagy fölényben a szünet után a tavalyi döntős, a 93. percig kellett várnia a győzelmet és továbbjutást jelentő találatra - természetesen ismét Griezmann volt az eredményes. A vendégek vehemensen lest reklamáltak, a partjelző be is intette, ám a játékvezető megadta a gólt. És jól tette, a labda ugyanis egyik ellenféltől került a francia csatárhoz.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ
A-CSOPORT
Ludogorec Razgrad-Arsenal 2-3
gólok
: J. Cafú 12., Keserü 15., ill. G. Xhaka 20., Giroud 42., Özil 88.
Basel-Paris SG 1-2
gólok:
Zuffi 76., ill. Matuidi 43., Meunier 90.

AZ ÁLLÁS
1. Arsenal 4 3 1 0 12-3 +9 10
2. Paris SG 4 3 1 0 9-3 +6 10
3. Ludogorec 4 0 1 3 4-13 -9 1
4. Basel 4 0 1 3 2-8 -6 1


B-CSOPORT
Besiktas-Napoli 1-1
gólok:
Quaresma 79. - 11-esből, ill. Hamsík 83.
Benfica-Dinamo Kijev 1-0
gól:
Salvio 45+2. - 11-esből

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Napoli 4 2 1 1 9-7 +2 7
2. Benfica 4 2 1 1 6-5 +1 7
3. Besiktas 4 1 3 - 6-5 +1 6
4. Dinamo Kijev 4 - 1 3 2-6 -4 1

C-CSOPORT
Manchester City-Barcelona 3-1
gólok: Gündogan 39., 74., De Bruyne 51., ill. Messi 21.
Borussia Mönchengladbach-Celtic Glasgow 1-1 (Stindl 32., ill. M. Dembélé 76. - 11-esből)

A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Barcelona 4 3 - 1 14-4 +10 9
2. Manchester City 4 2 1 1 10-8 +2 7
3. Mönchengladbach 4 1 1 2 4-7 -3 4
4. Celtic 4 -
2 2 4-13 -9 2


D-CSOPORT

PSV-Bayern München 1-2
gólok: Arias 14., ill. Lewandowski 34., 73. - az elsőt 11-esből)
Atlético Madrid-FK Rosztov 2-1
gólok: Griezmann 29., 93., ill. Azmun 30.)

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Atlético Madrid 4 4 - - 5-1 +4 12
2. Bayern München 4 3 - 1 11-3 +8 9
3. PSV Eindhoven 4 - 1 3 4-9 -5 1
4. FK Rosztov 4 -
1 3 3-10 -7 1

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: