2010-08-19 15:14:39• hírek • Szatmár.ro

Szombaton: kukoricafesztivál

Hip Hop Boyz
Hip Hop Boyz

Miután Kismajtényban falunapot, Nagymajtényban svábtalálkozót tartottak, Majtény község harmadik legnagyobb települése sem marad ki a közösségi rendezvények sorából: szombaton, augusztus 21-én hagyományörző eseményt tartanak a helységben.

A Domahidai Kukoricafesztivál tavaly indult útjára, és célja az ősi ételek, a népi értékek felmutatása. A fesztivál egyik fontos momentuma lesz a nemzetközi gasztronómiai verseny, amelyen megyebeli csapatok mellett a Csengeri Mikrorégió és Ópályi küldöttsége is részt vesz majd. A megmérettetésre még szabad a benevezés, a menebea@yahoo.com, e-mail címenm vagy a 0742464267-es telefonszámon (kapcsolattartó személy: Ménesi Beáta).

A főzőverseny 10 órakor kezdődik, 13 órakor indul a kulturális program a kismajtényi és gencsi tánccsoportok fellépésével. Fellépnek még: a Csengeri Asszonykórus, a Kacifánt Tánccsoport, az érmihályfalvi Nyíló Akác táncegyüttes, a csengeri Reflex együttes, a nagykárolyi Fineline és Bangheads együttesek, a Krasznak Közösségi Egyesület Tánccsoportja, a nagykárolyi Rap Style, a Tini Dance, a Fate együttes.

A sztárvendég a Hip Hop Boyz lesz, amit a Nelson együttes fellépése követ. A fesztivál szabadtéri bállal fejeződik be.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: