2011-06-02 10:25:49• hírek • Kocsis Zoltán

Kukorica Fesztivál Sipos F. Tamással

A hétvégén két nagyszabású kulturális rendezvénynek ad otthont Domahida: szombaton a „Közös tevékenységek a határ menti kulturális együttműködés érdekében" elnevezésű programra kerül sor, vasárnap pedig a Kukorica Fesztivál következik. Utóbbi egy igazi sztárvendéget is fel tud vonultatni.

A június negyedikén, azaz szombaton sorra kerülő „Közös tevékenységek a határ menti kulturális együttműködés érdekében" egy, az Európai Unió támogatásával létrejövő projekt, melyben Románia mellett Magyarország, Szlovákia és Ukrajna vesz részt. Ennek megfelelően a szombati nap gerincét e négy etnikum kultúrájának bemutatása teszi ki, elsősorban a népzene és a néptánc eszközeivel. Ezen kívül természetesen könnyűzenei elődadások is színesítik az eseményt, amelyet este utcabál zár.

Másnap, azaz vasárnap a Domahidai Kraszna Közösségi Egyesület és Majtény Község Polgármesteri Hivatalának szervezésében a III. Kukorica Fesztiválra kerül sor, amely gyakorlatilag Domahida Falunapját jelenti. Ez reggel nemzetközi főzőversennyel kezdődik, a nap folyamán pedig az igen változatos program magában foglal stand-up comedyt, könnyűzenei előadásokat, fúvószenekar fellépését. Nem maradhat el természetesen a hagyományőrzés sem, így a nap folyamán magyar, román, német és cigány táncbemutatókra is sor kerül.

Az est sztárvendége a népszerű Sipos F. Tamás, az Exotic zenekar frontembere, olyan slágerek szerzője, mint a Nincs baj bébi vagy a Táncolj Playboy.

Fontos megjegyezni, hogy a legkisebbek számára az egész hétvége során játszóház áll rendelkezésre. Minden olyan kedves érdeklődőt várnak tehát szombaton és vasárnap a domahidai sportpályára, aki szeretne egy-két kellemes és tartalmas napot eltölteni.

A „Közös tevékenységek a határ menti kulturális együttműködés érdekében" programja:
Kattints a képre a nagyobb felbontásért!



A Kukorica Fesztivál programja: Kattints a képre a nagyobb felbontásért!


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: