2014-08-18 16:06:16• hírek • Nagykároly.ro

Kudarcot vallott a roma felnőttképzés Nagykárolyban

Sajnálatos módon, a helyi önkormányzat és a Helyi Tanács azon igyekezete, hogy írni-olvasni tanítsa a felnőtt romákat a Dögtéren, a nyár beköszöntével résztvevők nélkül maradt, tájékoztatta hírportálunkat Várna Levente, az önkormányzat tanügyi igazgatója.

A Kinderland Egyesület, egy helyi nagyvállalat és a helyi önkormányzat - időszakos felnőttoktatás keretei között próbálta tesztelni a romák reális igényeit és kitartását egy ilyen jellegű oktatási forma iránt, pont azért, hogy egy helyi tanintézménynek érdemes-e felvállalnia az Oktatási Minisztérium által fianszirozott „Második esély" Program vesződéseit.

Habár a kezdeményezők, kérvényezők a Teremi úti romák egy csoportja volt és a képzés átlagban 10 személy jelenlétével indult, a nyár beköszöntével egyre kevesebben, majd egyáltalán nem látogatták az órákat.

Mikor közölték, hogy ők a továbbiakban nem hajlandók a számunkra rendezett képzésen résztvenni, egyéb motiváló tényező nélkül, a helyi önkormányzat eldöntötte: a programot felfüggeszti és a képzés finanszirozását beszünteti.

A két partner, miután meggyőződött a kialakult helyzetről, követte az önkormányzat példáját.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: