2011-02-18 17:19:10• hírek • MTI/APA/AP/Reuters

Kubica megkezdte a rehabilitációját

Két nappal legutóbbi, harmadik operációja után pénteken megkezdte a rehabilitációt Robert Kubica, a Forma-1-es Renault ralibalestetet szenvedett lengyel pilótája.

Az őt ápoló genovai klinika közleménye szerint a versenyzőt az intenzív osztályról átszállították a megfelelő részlegbe, ahol elkezdte a fizioterápiás kezeléseket. A kórház közölte: Kubica állapota stabil, és nincs szükség további beavatkozásokra.

A pilóta február 6-án szenvedett súlyos balesetet egy olaszországi raliversenyen. A Ronde di Andora elnevezésű viadalon, Genova közelében Skoda Fabiájával a cél felé tartott, amikor lecsúszott az útról, s a szalagkorlátnak csapódott, amely gyakorlatilag felnyársalta az autót. A tűzoltók szabadították ki a kocsiból, a navigátor, Jacub Gerber sértetlen maradt. Háromszor is többórás operáción esett át, miután a karja, a kézfeje és a lába is súlyosan megsérült.

Egy múlt pénteken megjelent interjúban ugyanakkor már arról beszélt, hogy mindent el fog követni a mielőbbi felépülésért, s még az idén szeretne visszatérni a Forma-1-be.

Amíg ez megtörténhet, addig a német Nick Heidfelddel pótolja a Renault csapatána a lengyel versenyzőt.


Heidfeld helyettesíti Kubicát a Renault-nál
Heidfeld helyettesíti Kubicát a Renault-nál


A malajziai tulajdonú Lotus sportautógyár által támogatott istálló  közleményben jelentette be, hogy a tapasztalt, 33 éves német pilóta a hátralévő teszteken is részt vesz, majd - a Reuters értesülése szerint az idénynyitón, míg a dpa közlése alapján az egész szezonban - lehetőséget kap a versenyzésre.

Heidfeld tavaly szeptemberben a spanyol Pedro de la Rosa helyét vette át a Saubernél, ahol az év végén nem hosszabbították meg a szerződését. A német pilóta korábban versenyzett a BMW-Sauber, a Williams, a Jordan és a Prost istállók színeiben is, eddig 172 Forma-1-es futamon állt rajthoz, 12-szer állhatott dobogóra, ugyanakkor csak egyszer indulhatott az első rajtkockából.

Az idei F1-es szezon március 13-án, Bahreinben kezdődik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: