2011-02-11 13:52:06• hírek • MTI/dpa/APA

Kubica még az idén visszatérne

Robert Kubica nem emlékszik vasárnapi ralibalesetére - ez derül ki abból az interjúból, amelyet a La Gazzetta dello Sport című olasz lap pénteki száma közöl a Renault Forma-1-es csapat lengyel pilótájával, aki kijelentette: mindent elkövet azért, hogy már idén visszatérhessen.

"Nagyon sajnálom, ami történt. Nem szabadott volna megtörténnie, bár nem tudom, hogy hogyan is volt. - fogalmazott a 26 éves versenyző, hozzátéve: - Még ebben a szezonban vissza akarok térni az F1-be. Csak a rehabilitációra tudok gondolni, hogy amikor újra versenyzek, erősebb legyek, mint korábban."

Azt is elmondta, a rali nemcsak egy hobbi, hanem véleménye szerint remek gyakorlás, edzés a Forma-1-re. Úgy gondolja, hogy azért versenyzett jobban az F1-ben, mert az elmúlt évben többször is ralizott, ami javította a koncentrálóképességét.
A vasárnap hétórás műtéten átesett Kubica pénteken  ismét kés alá fekszik.

A pilóta múlt vasárnap szenvedett súlyos balesetet egy olaszországi raliversenyen. A Ronde di Andora elnevezésű viadalon, Genova közelében Skoda Fabiájával a cél felé tartott, amikor lecsúszott az útról, a szalagkorláthoz csapódott, majd nagy sebességgel egy templom falának ütközött. A tűzoltók szabadították ki a kocsiból, a navigátor, Jacub Gerber sértetlen maradt. Egy héttagú csapat "összerakta" a jobb alkarját és kézfejét, ellátta lábsérülését, majd hétfő délelőttig mesterséges kómában tartották. Csütörtökön szállították át az intenzív osztályról a traumatológiára.


Kubica: erősebb leszek, mint valaha
Kubica: erősebb leszek, mint valaha


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: