2009-10-07 16:56:01• hírek • Szatmar.ro

Kubica lesz Alonso utóda

A Renault hivatalosan bejelentette a lengyel leigazolását, alakul a McLaren-BMW.

Szerdán hivatalossá vált, hogy Fernando Alonso helyét Robert Kubica veszi át a Forma1-es Renault istállónál, így a lengyel versenyző visszatér ahhoz a csapathoz, amelynél versenyzői pályafutását elkezdte.

Bár Kubica teljes Forma1-es szereplése a BMW-hez kötődik, előtte azonban a Renault Világsorozatában tűnt fel. „Nagyon boldog vagyok, hogy a Renault pilótája leszek. Különleges a kapcsolatom a csapattal, hisz 2005-ben megnyertem a Renault Világsorozatot és ez nyitotta meg számomra az utat Forma1 felé.", nyilatkozta Kubica.

Az eddigi egy futamot nyerő pilóta optimistán várja a következő szezont: „Nagyon motivált vagyok és remélem, hogy a következő szezonban a mezőny elején végzünk majd és versenyben leszünk a bajnoki címért".

Az egyelőre kérdés, hogy ki lesz Kubica párja, a hírek szerint a Renault Nico Rosberg, Timo Glock és Adrian Sutil közül választhatja ki a másik pilótát, de az sem kizárt, hogy marad Romain Grosjean.

Érdekes hír látott napvilágot közben Münchenben. A tíz napilap értesülései szerint megromlott a McLaren és a Mercedes viszonya, a wokingi istálló pedig állítólag már fel is vette a kapcsolatot a Forma1-ből önálló istállóként kivonuló BMW-el.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: