2007-06-12 08:54:54• hírek • Tamás Jakab

Kubica készen áll

 A lengyel versenyző óriásit bukott Kanadában, de már a következő futamra koncentrál.

Robert Kubica óriási balesetet szenvedett a Kanadai Nagydíjon. Mintegy 270 kilométeres sebességgel ráfutott Trulli hátsó kerekére, majd ezt követően az autója elemelkedett a talajtól, és orral a betonfalnak csapódott. Sokáig azt sem lehetett tudni, hogy túlélte-e a szörnyű balesetet a versenyző, mivel a hirtelen bekövetkezett lassulás olyan nagy mértékű volt.
{google}-8928492671297773727&q=kubica{/google}

- Amikor a képernyőn láttam a balesetet, azt hittem, Robert meghalt - vallotta be a pilóta kezelőorvosa, Ronald Denis. - Nagy megkönnyebbülés volt, mikor a kórházban láttam, hogy eszméleténél van, tud beszélni, és mindenre emlékszik a balesetből. Kubica az extra biztonságos cockpit-nek, és a HANS elnevezésű fej- és nyakvédőnek köszönheti az életét. Amikor megtudta, hogy nincs komoly baja, az első kérdése az volt: elindulhatok Indianapolisban? - idézte fel a történteket Denis.

- Nem fáj semmim, remekül érzem magam, köszönettel tartozom a teljes orvosi stábnak, és mindazoknak, akik segítettek minél előbb kórházba jutnom. Bízom benne, hogy vasárnap rajthoz állhatok az Indianapolis-i versenyen, amint lehet elutazom a futam helyszínére - mondta Kubica.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: