2009-10-06 16:55:30• hírek • Szatmar.ro

Kubica és a Williams közel a Renault-hoz

Motort kaphatnak a lengyelért az angolok, Raikkönen a középszerűség helyett ralizna.

Egyre inkább úgy tűnik, a Renault japán segítséggel megtalálta a Ferrarihoz távozó Fernando Alonso helyettesét a lengyel Robert Kubica személyében, írja a nemzetközi szaksajtó.

A franciák dolgát megkönnyítheti, hogy a Toyota a jövőben csak saját maga számára kíván motorokat csinálni, így Kubica jelenlegi munkaadója, a Williams erőforrás nélkül maradna. A Renault viszont, a jelek szerint hajlandó lenne 12 év után ismét motorral ellátni az angol istállót, amennyiben az elengedné Kubicát.

A francia Le Figaro napilap szerint az üzletet hivatalosan már kedden be szerették volna jelenteni, a sajtótájékoztatót azonban valamilyen oknál elhalasztották. Sir Frank Williams, a csapat tulajdonosa mellesleg a napokban kijelentette, hogy minél hamarabb el szeretné dönteni ezt a kérdést, hogy aztán elkezdhessék megtervezni az új autót.

Továbbra is bizonytalan ugyanakkor a Ferrarival szerződést bontó Kimi Raikkönen jövője. A finn versenyző az autosport.com-nak elmondta, bár ajánlatai vannak, ő csak nagycsapathoz szerződik. Ha nem, jöhet a rali. „Annyit mondhatok, hogy nincs szerződésem a következő idényre. Vannak lehetőségeim, meglátjuk mi történik. Nem tudom, mikor mondhatok újat ez ügyben. Az viszont nem hoz lázba, hogy a tizedik helyért harcoljak. Akkor inkább hazamegyek és csinálok valami mást. Ha nem tudok leszerződni egy nagy csapathoz, akkor komolyan elgondolkodom a raliról", mondta 2007 világbajnoka.

Úgy néz ki, sportágat vált viszont Nelson Piquet, a Renault manipulációs botrányának kirobbantója. Elmondása szerint a Forma1-es istállók kiközösítik, éppen ezért, sajtóértesülések szerint, jövő héten tesztelni fogja a Red Horse Racing egyik, a NASCAR Truck Seriesben szereplő autóját.



A NASCAR Truck Series-ben szereplő Red Horse Racing autója


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: