2008-06-08 22:14:06• hírek • Szatmar.ro

Kubica átvette a vezetést

A meglepetésekkel teli Kanadai Nagydíjon élete első győzelmét aratta Robert Kubica, a BMW színeiben versenyző lengyel pilóta.

A verseny különösebb esemény nélkül kezdődött, az élről rajtoló Lewis Hamilton jól jött el, de Robert Kubica is megőrizte második helyét, míg a harmadik helyen Kimi Raikkönen fordult el a célegyenes végén.

A 16. körben Adrian Sutil autója megadta magát, és ez az esemény teljesen felborította a futam menetét. A pályára érkezett a Safety Car, így ismét összerázódott a mezőny. Az első öt helyezett pilóta, Hamilton, Kubica, Räikkönen, Rosberg és Alonso behajtott a boxba, a kijáratában azonban még piros volt a lámpa, amit Hamilton nem vett észre. A szervizeléssel leghamarabb végző Kubica és Räikkönen még lefékezett a kijáratban, Hamilton pedig összetörte Räikkönen autóját. Ezzel mindkettőjük versenye véget ért.

A biztonsági autó kiállása után teljesen összekavarodott a mezőny, Kubica és Alonso is a középmezőnybe esett vissza. Ahogy érkeztek ki kerékcserére az autók, úgy kerültek előre a boxutcai esetet megúszó pilóták. Alonsonak azonban ezúttal sem volt szerencséje, egy váltóhiba miatt megadta magát az autója. Kubica viszont tudott élni az adódó lehetőséggel, és megszerezte élete első versenygyőzelmét, ami az összetettben való elsőséget is meghozta számára. A második helyet Nick Heidfeld szerezte meg, míg a harmadik David Coulthard lett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: