2013-05-23 22:38:12• hírek • Póti Orsolya

Krúdyra emlékeztek Szatmárnémetiben

Az Ady Endre Társaság május 23-án „Krúdy Gyula ünnepélye" címmel tartott megemlékezést az író halálának 80. évfordulója alkalmából. A rendezvény első felében az író egykori iskolájának, a jelenlegi Kölcsey Ferenc Főgimnázium falára helyeztek fel koszorúkat.

Tóth-Páll Miklós színművész, az Ady Endre Társaság elnöke köszöntötte május 23-án, csütörtök délután mindazokat, akik összegyűltek a Kölcsey Ferenc Főgimnázium épületénél azért, hogy 80 évvel ezelőtt elhunyt Krúdyra emlékezzenek.

„Nem élt benne cseppfolyós érzelmesség vagy szemforgató szánakozás, hanem sokkal több: gyökerekig ható emberi megértés, ez pedig a szeretet felső foka" - olvasta Tóth-Páll Feje Géza „Krúdy a lángelme" című írásából.

Laczkó Tekla és Vencz Stella színművészek Juhász Ferenc „Az ember, aki szeretni tud" című művéből olvastak fel részletet, ezt követően pedig koszorúkkal díszítették a Kölcsey Ferenc Főgimnázium falát, ugyanis ezt az épületet, akkoriban a Jézus Szíve Iskolaként működő tanintézményt látogatta Krúdy egy éven keresztül, 1887-1888 között, majd három évig Podolinban (Szlovákia) tanult.

Az első koszorút Pataki Enikő, a tanintézmény igazgatónője helyezte el, majd Maskulik Csaba városi tanácsos koszorúzott, utána Vári Attila író helyezte el koszorúját, az utolsó koszorút pedig Kacsó Zoltán, az Ady Társaság tagja tette fel a falra.

A megemlékezés azonban itt nem ért véget, a társaság tagjai és a velük együtt mulatni vágyók átsétáltak a No Pardon Pubba, ahol zenés irodalmi összeállításra és anekdotázásra került sor a Harag György Társulat színművészeivel, valamint Dódival, a cigányprímással és bandájával.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: