2008-10-17 16:04:18• hírek • Balogh Anita

Krúdy emléktáblát avattak

Krúdy Gyulára, a huszadik századi magyar irodalom kiemelkedő személyiségére emlékeztek pénteken, október 17-én. A Szatmárnémeti Ady Endre társaság szervezésében sor került egy meléktábla leleplezésére is, amelyet az egykori Jezsuita Gimnázium falán helyeztek el.

 

A Krúdy emlékünnep 15 órakor vette kezdetét, amikor leleplezték az egykori Jezsuita Gimnázium, jelenleg Unio Iskolaközpont falán elhelyezett emléktáblát. A táblát azért itt helyezték el, mivel a költő egy éven keresztül volt az oktatási intézmény tanulója.

Az ünnepségen felszólalt az Óbudai Krúdi Gyula Kört képviselő Kanizsa József, költő, az irodalmi kör titkára és Tóth-Pál Miklós, az Ady Endre Társaság elnöke. Az ünnepséget a Hám János Rónai Katolikus Iskolaközpont diákjainak, illetve a Harag György Színtársulat művészeinek a szavalatai tették színesebbé.

Az emlékünnep az Art Cafféban folytatódott, ahol irodalmi teadélutánt rendeztek, s a középpontban természetesen Krúdy Gyula versei álltak. A rendezvényt Kovács Emil Lajos, szatmárnémeti festőművész tárlatának megnyitója zárta. A hepehupás Szilágyság című kiállítás képei a szatmárnémeti filharmónia előterében tekinthetők meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: