2018-06-23 20:58:59• hírek • Szatmar.ro

Kroos csodagólja 20 másodperccel a vége előtt mentette meg a németeket

Kroos csodagólja 20 másodperccel a vége előtt mentette meg a németeket. Mexikó legyőzte Dél-Koreát és komoly lépést tettek a továbbjutásért, míg Belgium a vébé eddig leggólgazdagabb meccsén verte Tunéziát.

 

Franciaország 2002-ben, Olaszország 2010-ben és Spanyolország 2014-ben aktuális címvédőként nem jutott tovább csoportjából a világbajnokságon. Sokáig úgy tűnt, ez a sors vár Németországra is – ám 20 másodperccel a vége előtt Toni Kroos csodagóljával legyőztek a svédeket és tovább bízhatnak a címvédésben.

 

A németek az első körben 1-0-ra kikaptak Mexikótól, ezért Joachim Löw szövetségi kapitány négy helyen változtatott a kezdőcsapatán: Mesut Özil, Sami Khedira, Marvin Plattenhardt és Mats Hummels ki-, Marco Reus, Jonas Hector, Sebastian Rudy és Antonio Rüdiger pedig bekerült.
    

A címvédő igyekezett mielőbb gólt szerezni, jelentős mezőnyfölényben volt - húsz perc után 89-11 volt a labdabirtoklás százalékos aránya, és 187-16 a passzok száma - és több ígéretes akciót vezetett, de a kaput sokáig nem találta el. A svédek magabiztosan védekeztek és egy-két veszélyes ellenakciójuk is volt. A 14. percben Berg kilépett, a tizenhatoson belül Boateng ellökte, de a játékvezető nem ítélt büntetőt, ráadásul a videobírós stáb sem jelezte neki a szabálytalanságot.
    

A svédek egyik kontrája Ola Toivonen emelése révén emlékezetes góllal zárult, így a szünetben ők vezettek 1-0-ra.
    

FIFA World Cup

FIFA World Cup, Zürich, Switzerland. 44M likes. The Official Facebook Page of the 2018 FIFA World Cup Russia www.fifa.com/worldcup

Az első félidőnél is eseménydúsabb, izgalmasabb és színvonalasabb második felvonásban is a németek irányították a játékot, Reus jóvoltából egyenlítettek, és a folytatásban is nyomasztó fölényben futballoztak. A skandinávok nem tördelték a játékot, nem húzták az időt, hősiesen védekeztek és veszélyes ellentámadásokat vezettek. Ellenfelük a hajrában emberhátrányban is rohamozott, Brandt a 92. percben a kapufát találta telibe, majd három perccel később Kroos éles szögből leadott szabadrúgásával sikerült fordítaniuk a németeknek. A Nationalelfnek ezzel a saját kezébe került a sorsa, amely a dél-koreaiak elleni utolsó mérkőzésen dől el.

 

A csoport másik meccsén  Mexikó 2-1-re legyőzte a Koreai Köztársaságot és mivel az első körben is nyertek, a svédek ellen egy döntetlen továbbjutást ér az utolsó fordulóban.

 

A találkozó elején a dél-koreaiak azonnal visszaálltak a saját térfelükre és kontrákra rendezkedtek be, s nem is tűnt rossznak a terv, hiszen az első helyzetet ők alakították ki. A 26. perctől aztán változtatniuk kellett, miután hátrányba kerültek, mert a 150. válogatottságát ünneplő Guardado beadásába Dzsang Hjun Szo teljesen fölöslegesen beleütött a tizenhatoson belül. A mexikóiak a szünetig hátralevő húsz percben könnyen eldönthették volna az összecsapást, de kimaradtak a lehetőségeik.

 

FIFA World Cup

FIFA World Cup added a new photo - with Selección Nacional de México and 대한민국 축구 국가대표팀 - Korea Football Team in Rostov-on-Don.

    

 

A fordulást követően a dél-koreaiak fokozatosan kinyíltak, ez pedig egyre több mexikói helyzettel járt, s a 66. percben a közép-amerikaiak lemásolták a németek elleni kontrájukat, s Javier Hernández eldöntötte a három pont sorsát. A 30 éves támadó ötvenedik alkalommal volt eredményes hazája válogatottjában - ezzel ő a rekorder -, érdekesség, hogy négy évvel ezelőtt ugyanezen a napon szerzett gólt a világbajnokságon, akkor Horvátországnak talált be.
    

A hajrában az ázsiaiak becsülettel harcoltak és Szon Hung Min 93. percben szerzett gyönyörű góljának köszönhetően szépíteni tudtak.
 

A G csoportban Belgium 5-2-re legyőzte Tunéziát, miután az első fordulóban 3-0-ra fölülmúlta Panamát is. Nagy lendülettel kezdte a mérkőzést a jóval esélyesebbnek tartott belga válogatott, amely már a meccs elején több helyzetet kialakított, és egy tizenegyessel, illetve egy akciógóllal gyorsan előnybe került. A világbajnokság 27. mérkőzésén ez volt a 13. büntető. Az előző, brazíliai tornán a 64 meccsen összesen ítéltek ennyit a játékvezetők, de akkor még nem állt rendelkezésükre a videobírós segítség.
    

Az európaiak második találata után Tunézia némileg váratlanul szépített. A folytatásban is Belgium futballozott fölényben, de mindkét oldalon adódtak lehetőségek, és a szünet előtt Lukaku révén visszaállt a kétgólos különbség. A Manchester United csatára az első fordulóban, Panama ellen is duplázott, ez egymást követő világbajnoki mérkőzéseken legutóbb 1986-ban Diego Maradonának sikerült. A belga válogatott történetének legeredményesebb játékosa, Lukaku immár 40 gólnál jár.
    

 

FIFA World Cup

FIFA World Cup, Zürich, Switzerland. 44M likes. The Official Facebook Page of the 2018 FIFA World Cup Russia www.fifa.com/worldcup

A második félidőben sem változott a játék képe, Eden Hazard is megszerezte második gólját, és a folytatásban is számos nagy lehetőség adódott a belgák előtt. Ezek közül - Batshuayi révén - csak egyet tudtak kihasználni, a végeredményt pedig Vahbí Hazrí állította be a 93. percben. A belgák a tornán rekordot jelentő 12 alkalommal találták el a kaput.
    

A spanyol Roberto Martínez szövetségi kapitány a 22. mérkőzésén a 16. győzelmét ünnepelhette a belga válogatott élén. Csapata nagy lépést tett a nyolcaddöntőbe kerülés felé, bár matematikailag még nem biztos a továbbjutása.

 

F csoport:
Dél-Korea – Mexikó 1-2
gólok:
Szon (92.) illetve Vela (26.), Hernandez (66.)

Németország – Svédország 2-1
gólok: Reus (48.), Kroos (95.) illetve Toivonen (32.)
A csoport állása: 1. Mexikó 6 pont, 2. Németország 3 p (2-2), 3. Svédország 3 (2-2), 4. Dél-Korea 0p

 

G csoport:
Belgium
– Tunézia 5-2
gólok: Hazard (7., 11-es, 51.), Lukaku (16., 45.) Batshuayi (90.) illetve Bronn (18.), Kazri (90.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: