2018-11-16 09:10:39• hírek • közlemény

Krisztust követő, önálló lépések a kétéves SZIKÉBEN

Két éve működik a Szatmári Református Egyházmegye keretén belül a SZIKE. Az ifjúsági szervezet megtartotta évi közgyűlését, melyen régi és újabb célokat tűztek ki.

Az elmúlt két évben ifjúsági istentiszteletek, programok és önkéntes szolgálatok megszervezésével foglalkozott a szervezet, melyeket új feladatok, ötletek megvalósítása mellett továbbra is végezni fog, Isten segítségével.
 

Csütörtökön 16 órától a Királyhágómelléki Református Egyházkerület ifjúsági szakelőadója hirdetett Igét a fiatalok között, a Mózes Negyedik Könyve 33. részéből olvasva, szemelvényesen. Az életben, igy a szervezet útján is vannak különböző államosok, melyen keresztül valahonnan valahova, és remélhetőleg a rosszból a jó felé halad. Cél a Kánaán, még ha pusztán keresztül is vezet az út. Legyünk olyan követők, akik nem haló dolgokat teszünk, hanem az élőre nézünk. Jó lenne olyan célokat kitűzni, amelyek élhetők és magukkal hordozzák Isten akaratát! – biztatott Jobb Domokos.
 

Varga Viktória, aki az elmúlt évben ifjúsági elnöke volt a szervezetnek, számolt be a SZIKE ez évi tevékenységeiről. Ombodi, szigetlankai, Szamos-negyedi, láncosi, lázári, apai, szamoskrassói fiatalok vettek részt az alkalmon. Mindenki elmondhatta véleményét, vízióját a szervezettel kapcsolatosan. Többen kifejezték azt, hogy a szeretetszolgálatban szeretnének többet tevékenykedni.
 

Rácz Ervin a SZIKE lelkészelnöke elmondta itt az ideje önálló lépéseket tenni a kétéves csapatnak, ugyanakkor biztatott arra, hogy az Isten ügye számukra az első legyen az életükben.
 

A végén sor került a tisztújításra. A következő egy évben is Varga Viktória ombodi ifis lesz az elnök. Segítői Vaida Zsanett Szigetlankáról, Dani Alexandra Lázáriból és Schönberg Gergő Szatmárnémetiből.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: