2019-12-16 11:48:26• hírek • refszatmar.eu

Krisztusra hangolva: szatmáriak a fellépők között

Immáron nyolcadik alkalommal szervezték meg a Királyhágómelléki Református Egyházkerület ifjai számára a Krisztusra hangolva nevű adventi alkalmat. Többszáz ifjú várta együtt Krisztusát.

A Nagyváradi Salem Keresztyén Központ harmadjára bizonyult kitűnő helyszínnek és adott otthont az eseménynek, szombaton 15 órától. A Szatmári Református Egyházmegye is képviselve volt.
 

Mikló István Boldizsár főszervező, nagyszalontai lelkipásztor, egyházkerületi katekétikai előadó köszöntötte az ifjakat, majd Dénes István Lukács házigazda esperes, egyházkerületi generális direktor imádsága után elindult a dicsőítés négy együttessel: Bízz Band, DicsÉr Band, KRISZBI Band és CrossYounity (benne az Élő kövekkel).
 

A szatmáriak indítottak, azaz a Bízz Band kezdett, akiket Rácz Ervin szatmári ifjúsági előadó mutatott be, egy Igét is hozva: „Bízzál az Úrban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet.” (Péld 3,5-6) Amikor elkezdjük készíteni az Úr útját, csodálatos lehetőség tárul elénk, Isten kezdi el a mi utunkat készíteni, sőt Ő maga lesz számukra az út, de ehhez az kell, hogy Úr legyen az életünkben, azaz Ő legyen az első. A Bízz Band öt énekkel színesítette az alkalmat, amit a közönség velük együtt énekelt.
 

Az Érmelléki Református Egyházmegye képviseletében a DicsÉr Band folytatta a sort. Illyés Tamás Zoltán érszőlősi lelkipásztor mutatta be a zenélő fiatalokat, akik őkumenikus közösséget alkotva dicsérik Istenüket.
 

A KRISZBI Band, azaz a bihari egyházmegye dicsőitő csapatának élén Szigeti Ferenc nagyszalontai lelkipásztor szólott. Az együttes számos ifjúsági alkalmon vezette már a dicsőítést, ezúttal az eljövendőre hangoltak.
 

Fazakas Ferenc nyírbátori lelkipásztor hozta az alkalom igei üzenetét: Immanuel, velünk az Isten. Nyírbátor, Mátészalka, Debrecen, Szatmárnémeti és Zilah állomások után Nagyváradra is elérkezett a CrossYounity. Anyaországi és partiumi ifjak határon átívelő program keretén belül még nyár folyamán egy táborban vettek részt, hogy megtanulják az előadott énekeket. Élesden és Margitán is fel fognak még lépni az adventi időszakban.
 

A KirályVárás című darabbal a lényeget, azaz az üdvtörténet minden lényeges pontját feltárták a bűnesettől a megváltásig, a várakozás reménységét az élő Úrra mutatva, aki éjszakán eljött közénk. „Azon az éjszakán, a rengeteg csillag között egyszer csak egy ragyogó, új csillag jelent meg. Az égbolt összes csillaga közül ez volt a legerősebb. A többi sápadtnak tűnt az ő ragyogása mellett. Isten akkor helyezte az égboltra, amikor megszületett a Gyermeke. Hogy rá világítson, és beragyogja az éjszakát. És utat mutasson hozzá az embereknek. Isten olyan volt, mint egy újdonsült Apuka – nem bírt magával az örömtől. Hosszú évek óta várt erre a pillanatra, és most mindenkinek el akarta mondani. Azon az éjszakán pásztorok tanyáztak a szabad ég alatt a tűz körül és nyájukat őrizték. Egyszer csak a bárányok ugrálni kezdtek, mert megijedtek valamitől. Az olajfák levelei zörögni kezdtek. A pásztorok hirtelen felültek. Egy vakítóan fénylő harcos állt előttük, az éjszakában… Hallottak már a Megígért gyermekről, és most itt van. A Mennyei Fiú. A Csillagok Alkotója. Egy kisbaba az édesanyja karjában.  Ez a kisbaba olyan lesz, mint az égen ragyogó csillag azon az éjszakán. A fény, mely bevilágítja az egész földkerekséget. Elkergeti a sötétséget, segít az embereknek, hogy lássanak. És minél sötétebb az éjszaka, annál fényesebben ragyog majd ez a csillag.”  Ez az éjszaka eljött, ezért van reményünk. Köztünk járt, meghalt, feltámadt, él… És ma is megszolítható, valahogy így: „Szia, Apa! Meg akarunk ismerni! És közel akarunk lenni hozzád! Kérlek, mutasd meg nekünk, mit kell tennünk! Javíts meg mindent ezen a világon! És a mi szívünkben is!  Tegyél mindent jóvá! Ahogy a mennyben, úgy itt lent a földön is! Kérünk, hogy adj meg nekünk mindent, amire szükségünk van! Bocsáss meg, amiért gyakran rosszat teszünk és megbántunk Téged! Ugyanúgy, ahogy mi is megbocsátunk azoknak, akik minket bántanak! Ments meg minket! Szükségünk van rád! Szükség van Jézusra! Nem akarunk mindig menekülni és elbújni előled! –  Ments meg az ellenségeinktől! Te erős Isten vagy! Bármit megtehetsz, amit csak akarsz! Tied a hatalom! Most és ezután is, mindig! Szerintünk szuper vagy! De tényleg! ÁMEN! ÁMEN!” – igy buzdított Istennel való személyes kapcsolatra a CrossYounity, akik között az Élő kövek zenekar tagjai is ott voltak, ünnepelve fennállásuk nyolcadik évfordulóját.


A Krisztusra hangolva méltán nevezhető Királyhágómellék egyik legprofibb, legszínesebb, leglelkibb programjának. Örült, aki ottlehetett.


További képekért keresd fel a refszatmar.eu oldalát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: