2013-05-13 11:19:47• hírek • Szatmár.ro

Krisztusra építhetnek - harmincegyen konfirmáltak

A Szatmár-Szamosnegyedi Református Templomban harmincegy konfirmandus erősítette meg a hitét. Huszonkét lány és kilenc fiú tett fogadalmat. Most a 450 éves Heidelbergi Káté alapján adtak bizonyságot hitükről és ismeretükről, az elmúlt vasárnapon pedig az ún. Kiskátét mondták el.

Bogya Kis Ferenc lelkipásztor igehirdetésében kihangsúlyozta, hogy fontos állomáshoz érkezett az ifjak élete. Lezártak egy két éves szakaszt, ami a készülődésről szólt, de új lehetőség nyílik előttük, amikor még jobban megismerhetik azt a Jézust, akire nyugodtan rábízhatják életük további szakaszait is. Fontos az, hogy kősziklára épüljön az életük háza, mert akkor és csakis akkor lehetnek igazán boldogok ebben az életbe, ha a fundamentumra, Jézusra építenek.

Bogya Kis Mária tiszteletes asszony, aki ezt a konfirmáló csoportot pásztorolta a felkészülési időszakban, tovább biztatta az ifjú sereget és elmondta nekik, hogy ha életük során lesznek olyan pillanatok, amikor hullámvölgybe kerül az életük, ne csüggedjenek le, mert Isten velük lesz és karján fogja hordozni őket.

Nagyon örömteli alkalom volt ez a szülőknek, keresztszülőknek, nagyszülőknek, dédnagyszülőknek és a konfirmálók családtagjainak, akik helyettük is izgulva hallgatták azt, hogy ki életükben egyetlen vigasztalójuk és mit hisznek róla. Ezt ügyesen és határozottan el is mondták, majd megfogadták, hogy hűségesek lesznek Krisztushoz, egyházukhoz életük végéig. Életükben először éltek az úrvacsora lehetőségével, ezután minden ünnepen szabadon tehetik ugyanezt.

A Szamosnegyedi Református Gyülekezet ifjúsági bibliaórás csoportja énekszolgálatával hívta az újonnan konfirmáltakat a közösségbe, mert a megerősödésre, a konfirmálódásra ezután is szükségük lesz.

Konfirmálás volt a Szatmár-Szamosnegyedi Református Templomban

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: