2016-06-05 08:52:25• hírek • Szatmár.ro

Krisztus-közösségekért

A Szatmári Esperesség napját tartották június 4-én, szombaton, a Szent Antal plébánián.

Szentmisével kezdődött szombaton reggel tíz órától, a Szent Antal plébánián az a közösségépítő nap, amelyre a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye szatmári esperességéhez tartozó plébániáinak híveit, közösségeit hívták meg. A cél a találkozás, az ismerkedés, az öröm közös megélése volt, illetve a Krisztus-közösségek alkotása - erről beszélt Schönberger Jenő püspök a szentmise elején: „Szeretnénk arra összpontosítani, hogy építsük a Krisztus-közösséget. A közösség ugyanis nem körülöttünk, hanem Krisztus körül épül, ezért sokkal könnyebb úgy közösséget építeni, ha annak tagjai befogadták életükbe Krisztust, ha egymásban Krisztust látjuk. Minden találkozás Pünkösd, ha engedjük, hogy a Szentlélek áradjon köztünk, és megvalósítsa általunk és bennünk is a krisztusi közösséget."

A szentbeszédben, Jakab Norbert plébános a nyitottság fontosságára hívta fel a hívek figyelmét: „Szeretnénk megünnepelni ma azt, hogy mindannyian egy szívvel összetartozunk. Legyünk nyitottak Isten tervére, hiszen ő azt akarja, hogy minden ember együtt legyen, nem pedig elszigetelve kisebb csoportokban, vagy éppen egyedül. A mai napon megérezhetünk valamit az összetartozás öröméből, amikor a különböző plébániák közösségei találkoznak és időt fordítunk egymásra, törődünk egymással.  Az összetartozásunkat, a közös, nagy szívünket szenté teszi az, ha Istennek a tervét hordozzuk, és azt valósítjuk meg. Ezért kell, hogy a saját szívünket először is nyissuk ki, tegyük jóvá és köreinket bővítsük, fogadjunk be egyre többeket."

A szentmise után, a plébánia udvarán szabadidős programok, játékok, vetélkedők kezdődtek. Tizenkettőtől Dr. Puskás Csaba a természetgyógyászat jelenségéről tartott előadást, később az esperességi napon résztvevők az Aband zenekar zenéjére, együtt fogyasztották el az ebédet, végül pedig kisorsolták a tombola nyereményeit.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: