2009-05-28 15:32:00• hírek • Gozner Gertrud

Kreativitási verseny a kábítószerek ellen

Csütörtök délután a Tanfelügyelőség épületében díjazták az iskolákban meghirdetett drogfogyasztás ellenes verseny megyei szakaszának nyerteseit.

Az országos Drogellenes Ügynökség a szatmári Drogmegelőzési és Tanácsadási Központtal közösen szervezte meg a 2009 január és május közötti időszakban Az én kábítószer-ellenes üzenetem című versenyét iskolások számára. A hatodik alkalommal megrendezett kreativitási verseny helyi partnerei a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség, a Közegészségügyi Igazgatóság, a Gyermekek Palotája és Megyei Ifjúsági Igazgatóság.

A versenyt öt kategóriában hirdették meg: honlap-készítés, rövidfilm-gyártás, reklámfilm forgatás, digitális fénykép és irodalmi esszé műfajában, amelyeknek mind a drogfogyasztás megelőzése és a drogellenes küzdelem volt a tematikája. Összesen 100 tanuló vett részt a verseny megyei szakaszán.

Az ünnepség keretein belül Dr. Celia Tincau orvos, a Drogtanácsadási Központ munkatársa a közeledő Dohányzásellenes Világnap alkalmából egyúttal felhívta a jelenlevő diákok figyelmét a dohányzás egészségkárosító hatásaira.

Május 31-én, a Dohányzásellenes Világnapon idén az ENSZ Egészségügyi Világszervezete fel szeretné hívni a Föld lakosságának a figyelmét a cigarettásdobozokon elhelyezett elrettentő képek kiemelt szerepére a dohányzás-ellenes kampányban. Amint a statisztikák számtalanszor bebizonyították, ezek a fotók életeket képesek menteni - derül ki az Egészségügyi Minisztérium által kibocsátott sajtóközleményből.


A versenyzők weblapokat, reklámfilmeket és fotókat készítettek.


Száz diák vett részt megyei szinten a versenyen.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: