2018-01-17 08:55:10• hírek • Oszkó Viktória

Kreatív versmondó verseny a Refiben

Február 1-jén idén is megrendezi a Szatmárnémeti Református Gimnázium román katedrája az „Eminescu — Gând purtat de dor” című versenyét, amely az elmúlt években már hagyománnyá nőtte ki magát.

A versenyről Póti Eduárd, az iskola igazgatója elmondta, hogy minden évben a magyar tannyelvű iskolák számára hirdetik meg. Hozzátette, ez a szavalóverseny nem a megszokott értelemben vett versmondó verseny, annál sokkal több, egyfajta kreatív feladat is egyben.
 

A szabályok szerint a versenyzők több kategóriában is megmérettethetik magukat. Eminescu verset nem csak szavalni lehet, hanem megzenésíteni is. A tanulók így megmutathatják, hogy az egyes versek mennyire állnak közel hozzájuk és könnyebben átadhatják előadásukban a művek jelentését olyan formában, ahogyan azt ők látják vagy éppen érzik.
 

Emellett lehetőség lesz verses, zenés, esetleg verses-zenés montázsok előadására is, de azoknak sem kell kimaradniuk a versenyből, akik inkább rajzolnának vagy más formában dolgoznák fel a témát. A verseny regionális jellegű, a megye iskoláin kívül a partiumi és az erdélyi református középiskolák is meghívást kaptak rá.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: