2010-04-21 14:41:15• hírek • Szatmar.ro

Krátertömés Nagykárolyban

Szatmár megye egyik legrosszabb útszakaszának javításába kezdtek bele kedden Nagykárolyban. A majdnem 1.5 kilométeres útrészen már tarthatatlanná váltak az állapotok, az idő során kialakult „krátereknek" köszönhetően.

Ez az az útszakasz, amelyen többek között a Nagyvárad-Szatmárnémeti-Nagybánya közötti teherforgalom halad át. Bár a Megyei Tanács nem szokott pénzt utalni a megye városi útjainak javítására, most mégis kivételt kellett tegyenek, hiszen ez a rész nem csak a nagykárolyiak számára fontos, hanem a már említett teherforgalom lebonyolításának gyorsaságát is nagyban befolyásolja. A testület tagjai így a hétfői ülésén 150 ezer lejt szavaztak meg az útjavítás elősegítésére.


Nekikezdtek az útjavításnak Nagykárolyban.

Nekikezdtek az útjavításnak Nagykárolyban.


Kovács Jenő nagykárolyi polgármestertől megtudtuk, ez az összeg azonban csak a javítás egyharmadára elegendő, hiszen az összköltség körülbelül 1.6 millió euróra rúg.

Azt, hogy honnan teremti elő ezt az összeget a város, még elképzelésük sincs, minden esetre egy olyan pályázat kiírásán dolgoznak, amelyben többek között az egyik feltétel az, hogy a munkálatok ellenértékét 5 éven belül téríti meg a város a javításokat végző cégnek.


Az elhasználódott réteg eltávolítása az első lépés

Az elhasználódott réteg eltávolítása az első lépés


Az út leromlott minősége nem engedi meg a további foltozgatásokat (amit hosszú ideje végeznek rajta), így az út teljes futóréteget igényelne. Jelenleg az elhasználódott aszfaltréteg eltávolítása folyik, melyhez egy tasnádi cégtől kaptak kölcsön különböző gépeket. A polgármester reményét fejezte ki az iránt, hogy egy hónapon belül meglesz a nyertes pályázó cég és a nyár folyamán nekiláthatnak a munkálatoknak.

A kérdés csak az, miből fogják kifizetni a munkálatokat, s hogy melyik cég hajlandó belemenni egy ilyen szerződésbe.


A járhatatlan útszakaszon a járművek épsége a tét
A járhatatlan útszakaszon a járművek épsége a tét


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: